Депутата Олександра Онищенка підозрюють у державній зраді через співпрацю з ФСБ

12:34, 01.12.2016
Депутата Олександра Онищенка підозрюють у державній зраді через співпрацю з ФСБ

Олександру Онищенку закидають державну зраду.

Народний депутат від групи «Воля народу» Олександр Онищенко підозрюється в отриманні паспорту Росії та співпраці зі спецслужбами РФ для дестабілізації ситуації в Україні. Відтак, СБУ вбачає в діях Онищенка ознаки державної зради.

 

Про це повідомив керівник Головного слідчого управління СБУ Григорій Остафійчук у четвер.

 

За його словами, проти Онищенка розслідується справа за статтею 111 Кримінального кодексу – «Державна зрада».

 

«Останні заяви Онищенка свідчать про протиправні посягання інформаційного характеру, що спрямовані на шкоду суверенітету держави. Ці заяви змусили нас вийти із заявою. У межах розслідування щодо фінансування сеператизму нами було отриманні дані щодо окремих ознак щодо державної зради», – зазначає пан Остафійчук.

 

На підтвердження цього СБУ оприлюднила частину смс-переписки адвоката Онищенка Андрія Циганкова з громадянином Д., який є фігурантом розслідування НАБУ.

 

 

Пан Остафійчук додав, що слідство усвідомлює необхідність збереження адвокатської таємниці, але ця переписка оприлюднюється з огляду на крайню необхідність та пріоритети захисту національних інтересів України.

 

 

За його словами, депутат Онищенко отримав паспорт громадянина Росії та погодився на співпрацю з російськими спецслужбами для дестабілізації ситуації в Україні «з метою ухилення від кримінальної відповідальності» за газові оборудки, які розслідують детективи НАБУ.

 

Керівник Головного слідчого управління СБУ додає, що Онищенко «готує масовану інформаційну атаку на владу України в рамках стратегії, узгодженої з Кремлем».

 

І додає, що депутат-втікач часто буває в Росії, під час яких перебуває під наглядом російських спецслужб.

 

 

Принаймні слідство дійшло до цих висновків, аналізуючи смс-переписку адвоката Циганкова.  

 

Зауважимо, що слідчі вже декілька разів допитували адвоката Циганкова у справах проти Онищенка, зокрема – у справах про фінансування тероризму.

 

Також в офісі Циганкова проводилися обшуки. Слідство підозрює, що Циганков та інші адвокати допомагали Онищенку легалізувати кошти, отримані від незаконних газових схем.

 

Нагадаємо, що проти Онищенка також проводиться досудове розслідування стосовно фінансування сепаратизму.