Януковича чекають в ГПУ як підозрюваного у держзраді

10:45, 05.12.2016
Януковича чекають в ГПУ як підозрюваного у держзраді

Досі Янукович розмовляв зі слідчими по відео.

Генеральна прокуратура України в понеділок викликає на допит колишнього президента України Віктора Януковича як підозрюваного у справі про державну зраду та посягання на територіальну цілісність держави.

Згідно з порядком денним Генпрокуратури, Янукович, який нині мешкає у Росії, має з'явитися 5 грудня і 9 грудня 2016 року о 10:00 у кабінет начальника слідчого відділу Головної військової прокуратури Генпрокуратури України Лещенко А. за адресою м. Київ, вул. Кловський узвіз, 36/1.

Як причину слідчий вказує - "для участі в допиті та виконанні інших процесуальних дій у кримінальному провадженні як підозрюваного", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Якщо Віктор Янукович не з'явиться на допит, це може стати приводом для початку стосовно нього заочного досудового розслідування, відзначає агентство.

Як повідомляла "УМ", 28 листопада 2016 року Генеральний прокурор України Юрій Луценко оголосив екс-президенту України Віктору Януковичу підозру за двома статтями Кримінального кодексу України - ст. 110, 111, тобто держзраду та посягання на територіальну цілісність держави.