Секретна доповідь ЦРУ вказала на допомогу Росії у перемозі Трампа

12:14, 10.12.2016
Секретна доповідь ЦРУ вказала на допомогу Росії у перемозі Трампа

У секретній доповіді ЦРУ прийшло до висновку, що Росія втрутилася в хід президентських виборів, щоб допомогти перемогти Дональду Трампу.  Про це пише видання The Washington Post.
 
"Пов'язані з російським урядом люди постачали сайту Wikileaks тисячі вкрадених електронних листів зі штабу Демократичної партії США, виборчого штабу Хілларі Клінтон", — йдеться у повідомленні.
 
Чиновники повідомили, що ці особи відомі американській розвідці як учасники ширшої російської операції з підвищення шансів Трампа і зменшення шансів Клінтон.
 
У свою чергу, перехідна команда Трампа відхилила висновки розвідки.
 
"Це ті ж самі люди, які сказали, що у Саддама Хусейна є зброя масового знищення. Вибори давно пройшли з одним з найбільших відривів у голосах Колегії вибірників в історії", — сказано в заяві.
 
Трамп також відхилив висновки розвідки, заявивши, що "це могла бути Росія, або Китай, або якийсь хлопець у себе вдома в Нью-Джерсі".
 
Раніше президент Сполучених Штатів Америки Барак Обама наказав розвідслужбам розслідувати кібератаки і втручання ззовні під час президентської виборчої кампанії в США 2016 року.
 
Спецслужби повинні надати звіт до того, як він залишить свою посаду 20 січня 2017 року.