Путін оголосив журналіста Романа Сущенка терористом, порівнявши з Сенцовим

15:20, 23.12.2016
Путін оголосив журналіста Романа Сущенка терористом, порівнявши з Сенцовим

Путін під час підсумкової прес-конференції.

Президент Росії Володимир Путін вважає незаконно засудженого в Росії українського режисера Олега Сенцова винним у підготовці теракту, а арештованому журналісту Роману Сущенку закидає підготовку «до того ж самого».

 

На цьому Путін наголосив, відповідаючи на заклик журналіста УНІАН Романа Цимбалюка відпустити журналіста «Укрінформу» Романа Сущенка, під час прес-конференції у п’ятницю.

 

«Ну скажіть, будь ласка, що нам робити, якщо кінорежисер, а це доведено в суді, готувався до здійснення терористичних актів? Його відпустити тільки за те, що він режисер? Чим він відрізняється від кадрового співробітника військової розвідки, який планував робити те ж саме? Ми сьогодні відпустимо одних, а завтра прийдуть інші. Треба домовитися, щоб це було припинено, і тоді можна буде подумати і про амністію, я проти цього нічого не маю», - сказав Путін.

 

Тобто натякнув, що ще до рішення суду вважає журналіста Сущенка шпигуном, який готувався до терактів і диверсій.

 

Путін також додав, що, «ні у кого немає бажання тримати журналістів, якщо вони займаються журналісткою діяльністю».

 

Щодо затриманих так званих кримських «диверсантів», зокрема Євгена Панова і Андрія Захтея, які поскаржилися на застосування до них тортур, Путін висловився так: «Ніхто їх не катував і не бив».

 

І заявив, що «якщо така політична воля буде, то легко буде вирішувати й інші питання».

 

Нагадаємо, Романа Сущенка затримали 30 вересня в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. ФСБ закидає йому шпигунство.

 

Український кінорежисер з Сімферополя Олег Сєнцов був засуджений в Росії до 20 років позбавлення волі в колонії суворого режиму за обвинуваченням в причетності до тероризму. Правозахисники «Меморіалу» визнали його політв’язнем.

 

Учасника АТО українця Євгена Панова ФСБ оголосила співробітником української розвідки і звинуватила в організації терактів на території окупованого Криму. Кримська правозахисна група заявила про незаконне позбавлення волі Панова, а також завдані йому тілесні ушкодження.