Канал Коломойського звинувачує АП Порошенка в бажанні забрати ліцензію

10:12, 29.12.2016
Канал Коломойського звинувачує АП Порошенка в бажанні забрати ліцензію

Ігор Коломойський підозрює Порошенка в бажанні забрати телеканал. (Фото з архіву.)

Адміністрація президента України намагається вплинути на Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення для скасування рішення про продовження ліцензії на мовлення для телеканалу "1+1".

Про це йдеться у зверненні керівництва і співробітників "1+1" на ім'я Президента, спікера Верховної Ради і прем'єр-міністра України, опублікованому на сайті телеканалу в четвер.

"Протягом останніх двох тижнів з надійних джерел до нас надходили повідомлення, що саме Адміністрація президента намагається вплинути на прийняття рішень Національною радою і передати контроль над каналом в інші руки", - наголошується у зверненні.

Як стверджується в тексті, Нацрада з питань телерадіомовлення 15 грудня одноголосно проголосував за переоформлення та продовження ліцензії для каналу, однак досі ліцензію так і не було продовжено.
 

Компанія Ігоря Коломоського стурбована, оскільки ланалогова ліцензія на мовлення у них закінчується 29 грудня.

"З боку Нацради до каналу "1+1" не було жодних зауважень чи претензій. Тому ми не розуміємо, чому в день припинення дії аналогової ліцензії і після того, як ми здійснили оплату ліцензійного збору, ми все ще перебуваємо не лише в ситуації невизначеності, але і перед загрозою відключення мовлення або призначення якогось нового дивного керівництва каналу, що є нонсенсом для приватної компанії", - йдеться у зверненні.


При цьому голова Нацради Юрій Артеменко запевнив, що ліцензія таки продовжена.

"Насправді ліцензія продовжена, а йдеться про бланк, який ми не маємо право видавати раніше, ніж сьогоднішнього дня. Тому, мабуть, вони дмуть на воду", - прокоментував Юрій Артеменко

Телеканал "1+1" входить до медіахолдингу "1+1 медіа", що контролює телеканали "1+1", "2+2", ТЕТ, "ПлюсПлюс" і "Уніан-ТБ", а також інформагентство "УНІАН", інтернет-проекти "Главред" і "Телекритика".

Основним власником групи є бізнесмен Ігор Коломойський, який нещодавно втратив "Приватбанк".