Патріарх Філарет попросив на Різдво перемоги для українців

07:28, 07.01.2017
Патріарх Філарет попросив на Різдво перемоги для українців

Патріарх просить Ісуса Христа, щоб "дарував Україні перемогу над агресором". (УПЦ КП.)

Предстоятель Української православної церкви Київського патріархату патріарх Філарет привітав українців зі святом Різдва Христового і з Новим роком, попросивши у Бога перемоги над агресором 

"Україна святкує Різдво Христове у складних умовах: на Донбасі йде війна, наші найкращі сини і дочки помирають за волю України, люди страждають. Церква закликає вірних до терпіння у стражданнях. Але сенс земного життя полягає не в терпінні, а у праведності і благочесті, в любові один до одного і в любові до Бога", - йдеться в привітанні.

Як наголосив патріарх, "праведність – це властивість життя людини, коли вона співстраждає і співчуває знедоленим, і виконує покладені на неї обов'язки".

"Україна – миролюбива держава. З нами правда, а там, де правда, – там Бог, а де Бог – там завжди перемога. Тому ми віримо в нашу перемогу!" – додав Філарет.

Патріарх просить Ісуса Христа, щоб "дарував Україні перемогу над агресором; благословив Українську державу і весь український народ у 2017 році; дарував нам мир, злагоду, єдність".