Надія Савченко хоче оприлюднити списки полонених українців та росіян

10:38, 07.01.2017
Надія Савченко хоче оприлюднити списки полонених українців та росіян

Надія Савченко обіцяє оприлюднити списки полонених обох сторін.

Народний депутат Надія Савченко обіцяє опублікувати списки військовополонених і зниклих безвісти українців.

Про це повідомили її помічники через Фейсбук, виклавши фото Савченко, яка переглядає документи, схожі на списки.

"Списки військовополонених та зниклих безвісти, котрі я отримала за результатами зустрічі в Мінську, а також зібрані мною з моменту мого звільнення з російського полону я оприлюдню найближчим часом", – написала вона.

При цьому вона оприлюднила листа, в якому, пояснює, що йдеться про списки "Українців, які захичали Україну, українців, які повстали проти України, а також росіян, що прийшли захопити українські землі".

Також Савченко відзначила, що її диво відбулося, бо вона отримала волю, а от щодо інших військовополонених вона в чомусь недопрацювала, тож не зупиниться на цьому шляху.

У підписаному 6 січня 2017 року листі Надія Савченко також дає чітко зрозуміти, що домагатиметься миру на Донбасі шляхом подальших переговорів з росіянами та сепаратистами.

"Кожен з цих людей на Святвечір міг би бути вдома зі своєю родиною, як і всі наші воїни, що зараз на передовій захищають Україну", - пише вона, пояснюючи, що "Бог вчив прощати".

 

Як відомо, 7 грудня Савченко зустрілася в Мінську з ватажками бойовиків Захарченком та Плотницьким у присутності представника Росії в мінській підгрупі.

Українські учасники про цю зустріч дізналися пост-фактум.

Водочас 26 грудня сепаратисти віддали Савченко двох полонених жінок, яких не було в офіційних списак для обміну.