Фонд Сороса в Україні відмежувався від "компромісів" Віктора Пінчука

18:56, 07.01.2017
Фонд Сороса в Україні відмежувався від "компромісів" Віктора Пінчука

Віктор Пінчук та Джордж Сорос добре знайомі. (Фото з архіву.)

Міжнародний фонд "Відродження", засновником якого є мільярдер Джордж Сорос, не поділяє поглядів Віктора Пінчука, викладених у його статті для Wall Street Journal.

Разом з цим, фонд продовжить роботу у рамках спільних з фондом Пінчука проектів, сказано у заяві фонду, розміщеній у суботу, 7 січня на сайті організації.

Зокрема, у фонді не поділяють пропозиції Пінчука відмовитися від курсу на приєднання до євросоюзу та НАТО, вважаючи європейські норми і цінності необхідним орієнтиром для України.

"Ми не поділяємо думки про те, що заради досягнення миру Україна має відмовитися від свого стратегічного курсу на європейську та євроатлантичну інтеграцію", - сказано в заяві.

Окрім того, там не вважають, що винесення "за дужки" питання Криму та реінтеграції непідконтрольною Києву частини Донбасу на умовах Росії зробить Україну життєздатною державою.

 

При цьому там нагадали Пінчуку про важливість Криму для кримських татар.

"Відмова ж від боротьби за Крим означатиме зраду не лише кримських українців, але і цілого народу – кримських татар, які страждають від безправ’я в умовах окупації", - сказано в заяві.

Попри це фонд Сороса продовжить виконувати свої партнерські зобов'язання у спільних з фондом Пінчука проектах.

Так, у січні поточного року "Відродження" підтримає відвідування групою політиків, чиновників і незалежних експертів українського сніданку Пінчука в рамках Всесвітнього економічного форуму у Давосі.

При цьому в документі сказано, що фонд залишає за собою право переглянути співпрацю з вище згаданим бізнесменом.

Як відомо, сам Джордж Сорос неодноразово був на заходах, які організовував та фінансував Віктор Пінчук.

Як повідомляла "УМ", Віктор Пінчук запропонував Києву відмовитися від боротьби за Крим, щоб вийти на компромісні домовленості з Путіним.