Колишній ватажок ЛНР Валерій Болотов помер у Підмосков’ї

17:56, 27.01.2017
Колишній ватажок ЛНР Валерій Болотов помер у Підмосков’ї

Валерій Болотов не довго був ватажком терористів.

Колишній ватажок терористичної організації ЛНР Валерій Болотов помер в російському Підмосков’ї.

 

Обставини смерті сепаратиста наразі невідомі. 

 

Про смерть Болотова повідомляють інформаційні ресурси бойовиків і російські ЗМІ у п’ятницю.

 

Сепаратисти також висловлюють співчуття з приводу смерті свого ватажка у соцмережах.

 

За неофіційними даними у Болотова стався серцевий напад, коли він перебував у квартирі. При цьому, в одному випадку бойовики анонімно повідомляють російським ЗМІ, що це відбулося у квартирі в Москві, в іншому - стверджується, що той помер вдома у Підмосков'ї. 

 

Так, російське агенство РБК повідомляє про смерть зрадника Болотова, посилаючись на слова колишнього ватажка терористичної організації ДНР Олександра Бородая.

 

Бородай сказав, що дізнався про смерть Болотова від його близьких, уточнивши, що не в курсі подробиць смерті.

 

"Болотов був першим керівником "Луганської народної республіки" і був членом "Союзу добровольців Донбасу", - нагадав Бородай.

 

Смерть Болотова підтвердив на своїй сторінці ВКонтакте самопроголошений "депутат парламенту ЛНР" Ігор Гуменюк, який попрощався зі своїм «командиром».

 

Нагадаємо, у квітні 2014 року Болотов брав участь у збройному захопленні будівлі Управління СБУ в Луганській області та був одним з командирів так званої "армії Південного Сходу".

 

14 серпня 2014 року сепаратист Болотов заявив, що йде у відставку з посади "голови ЛНР" через поранення. Насправді ж, його посунув нинішній ватажок терористів ЛНР Ігор Плотницький. Після цього, Болотов переїхав до Росії і жив під Москвою. Сподівався на реанімацію проекту "Новоросія"

 

Болотова пов’язували із колишнім депутатом-«регіоналом» Олександром Єфремовим, який наразі є підсудним у провадженні щодо сепаратизму і тероризму.

 

Нагадаємо, що 16 жовтня 2016 року в Донецьку вбили одного з найцинічніших ватажків бойовиків Арсена Павлова з позивним "Моторола".