Наталія Бойко призначена заступником міністра енергетики у 27 років

12:51, 22.02.2017
Наталія Бойко призначена заступником міністра енергетики у 27 років

Заступник міністра енергетики Наталія Бойко поповнила лави молодих урядовців.

Кабінет Міністрів України призначив заступником міністра енергетики та вугільної промисловості з питань європейської інтеграції 27-річну уродженку Львова Наталію Бойко.

 

Про це повідомили у Міністерстві енергетики та вугільної промисловості України.

 

«Напрямок, який буде вести Наталія – це євроінтеграція, відповідно всі вимоги щодо Третього енергопакету, щодо асоціації з Євросоюзом, а також співпраця з міжнародними партнерами – ЄБРР, Світовим банком, донорами», – сказав представник відомства журналісту агенства РБК-Україна у середу.

 

Також, за його словами, Бойко буде займатися енергетичною стратегією Міненерго.

 

Зазначимо, що пропозиція обійняти посаду заступника міністра з питань євроінтеграції Наталії Бойко надійшла від голови Міненерго Ігоря Насалика

 

 

Про молоду заступницю міністра відомо, що донедавна пані Бойко була менеджером реформи енергетики в проектному офісі Національної ради реформ, під головуванням Президента України.

 

У 2015 році Наталія Бойко була головним консультантом головного департаменту з питань впровадження реформ адміністрації Президента України, де здійснювала аналіз та доопрацювання законопроектів та підготовку аналітичних матеріалів у сфері регулювання ринків нафти і газу та ринку електроенергії.

 

До 2015 року дівчина працювала у місті Франкфурт-на-Майні (Німеччина) в офісі компанії ERM на посаді консультанта і координатора проектів для міжнародних газодобувних компаній та фінансових інституцій.

 

Спеціалізувалася на питаннях у сфері екології, правового регулювання, правил охорони праці і техніки безпеки в Україні - зокрема, в секторі нафти і газу.

 

Заступник міністра навчалася на юридичному факультеті в Університеті Гумбольдта в Берліні, наразі є аспірантом Львівського національного університету імені Івана Франка, у якому у 2011 році отримала диплом магістра з відзнакою.

 

Згідно електронної декларації новопризначеної заступниці міністра за 2016 рік, в її власності є квартира у Львові площею 139,4 кв.м та гараж.

 

Також вона володіє п’ятою частиною ще однієї квартири і підвалом у Львові, але мешкає у Києві.

 

Житло у столиці площею 66 кв.м їй безкоштовно надає громадянин Андрій Оленюк.

 

Із дорогоцінностей дівчина задекларувала лише обручку Tiffany & Co, яке згідно декларації отримала у новорічну ніч, 31 грудня 2016 року.

 

 

У ці ж дні Наталія Бойко придбала позашляховик Toyota C-HR за 747 тис. 939 грн.

 

Вона також задекларувала близько 1 млн. грн. грошових накопичень у різних валютах.