Еммануель Макрон офіційно став президентом Франції (фото)

15:08, 14.05.2017
Еммануель Макрон офіційно став президентом Франції (фото)

Еммануель Макрон став наймолодшим президентом в історії Франції.

Франсуа Олланд передав повноваження президента Франції Еммануелю Макрону під час офіційної церемонії інавгурації в Єлисейському палаці Парижа у неділю.

 

Про це повідомляють французькі ЗМІ.

 

До початку церемонії передачі повноважень пан Макрон і пан Олланд провели закриту нараду, яка тривала приблизно півгодини. В ході зустрічі Олланд передав новому лідеру країни контроль над ядерними силами (зокрема, код від так званої "ядерної валізки") та ввів у курс поточних справ.

 

 

Як повідомляє Le Figaro, за традицією новому президенту також був наданий ступінь Великого магістра Ордена почесного легіону.

 

Далі голова Конституційної ради Франції Лоран Фабіус офіційно оголосив його президентом Франції, після чого Макрон виголосив свою першу промову на новій посаді і заявив про необхідність відбудувати та відродити Європу.

 

Слід відзначити, що Емануель Макрон прибув до Єлисейського палацу на відносно бюджетній моделі французького авто Renault.

 

 

Прес-секретар пана Макрона повідомила у Twitter, що для інавгурації він вибрав костюм Jonas & Cie за 450 євро

 

 

Дружина Макрона Бріджит Тронйо, яка є старшою за 39-річного Президента на 24 роки, також прибула до Єлисейського палацу.

 

 

Після закінчення церемонії новий президент Макрон, згідно традиції, пройшов по Єлисейських полях до Тріумфальної арки, де поклав квіти до меморіалу невідомого солдата.

 

 

Після цього він прибув до паризької ратуші, де його прийняв мер Парижа Анн Ідальго.

 

Не пізніше понеділка пан Макрон повинен назвати ім'я нового прем'єр-міністра. Уряд мають сформувати до вівторка.

 

Також у понеділок новий президент здійснить свій перший офіційний візит до Берліна, де зустрінеться із канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

 

Нагадаємо, лідер руху "Вперед!" Еммануель Макрон здобув 66,10% голосів під час другого туру президентських виборів у Франції. За Макрона проголосували понад 20,7 млн виборців. Його суперницю Марін Ле Пен підтримали понад 10,6 млн.

 

Пан Макрон народився в 1977 році в місті Ам'єн на півночі Франції у родині медиків. Він став наймолодшим президентом в історії Франції.

 

Еммануель Макрон також є першим з 1958 року президентом, який не представляє жодну з двох головних політичних партій Франції.