Чорногорія заборонила в'їзд російським політикам Рогозіну, Патрушеву і Кадирову

10:24, 02.06.2017

Чорногорія вирішила заборонити в’їзд до країни 149 громадянам Росії та України, причетним до анексії Криму та конфлікту на Донбасі.

 

Серед осіб, яким заборонений в'їзд до Чорногорії, віце-прем'єр Росії Дмитро Рогозін, секретар Ради безпеки Росії Микола Патрушев, президент Чечні Рамзан Кадиров, російський олігарх Костянтин Малофєєв і заступник генерального секретаря політичної партії "Єдина Росія" Сергій Железняк.

 

Про це повідомляє сайт B92.

 

Список громадян, яким заборонений в'їзд до Чорногорії, сформований на основі санкційного списку Євросоюзу.

 

Чорногорія обмежує "в'їзд і розпорядження майном і активами осіб, які несуть відповідальність за активну підтримку політики, яка підриває територіальну цілісність, суверенітет і незалежність України".

 

Хто саме з громадян України потрапив до «чорного списку» Чорногорії місцеві ЗМІ не повідомляють, втім, зрозуміло, що йдеться про політиків-втікачів часів Януковича і окремих ватажків сепаратистів Донбасу.

 

Раніше чорногорські ЗМІ повідомили, що прем'єр-міністр Чорногорії Душко Маркович, голова парламенту Іван Брайовіч і президент Демократичної партії соціалістів Міло Джуканович потрапили до "чорного списку" громадян, яким заборонений в'їзд в Росію.

 

До російського списку потрапили також всі депутати, які голосували за протокол про вступ Чорногорії до НАТО. Загалом список складається із щонайменше 70 прізвищ.