Віце-прем'єр Володимир Кістіон відвідав форум у Монако, організований соратником Януковича

11:26, 09.06.2017
Віце-прем'єр Володимир Кістіон відвідав форум у Монако, організований соратником Януковича

Володимир Кістіон у Facebook опублікував фото, де він стоїть поряд із Миколою Злочевським на енергетичному форумі (Четверта та п'ята особа зліва) (Володимир Кістіон)

Українська офіційна делегація відвідала Міжнародний форум з енергетичної безпеки майбутнього у Монте-Карло (Князівство Монако), співорганізатором якого є Burisma Group, що належить екс-міністру екології часів Януковича Миколі Злочевському.

Про це повідомила головний редактор програми "Схеми" Наталка Седлецька з посиланням на сайт компанії, інформує "Радіо Свобода".

Українську урядову делегацію на Форум очолив віце-прем’єр України Володимир Кістіон, Верховну Раду на Форумі представляла голова комітету ВРУ з питань податкової та митної політики, народний депутат Ніна Южаніна, а Міністерство енергетики та вугільної промисловості – Наталія Бойко, заступник міністра з питань європейської інтеграції.

Також з української сторони участь у Форумі взяли представники Посольства України у Франції, Кабінету міністрів України, міністерств і відомств, проінформували у прес-релізі заходу.

"Нарешті видався час поділитися враженнями від сьогоднішнього форуму «Енергетична безпека заради майбутнього: нове бачення, стратегії, інновації», де я мав честь виступати. Разом зі мною нашу державу представляли Ніна Южаніна та Наталя Бойко. Виступи та панельні дискусії були дуже цікаві. Велику увагу приділили розвитку зеленої енергетики. В планах України – йти на рівні з розвиненими державами світу", - розповів про форум Володимир Кістіон у Facebook 2 червня.

Через тиждень після цього з трибуни Верховної Ради урядовець заявляє, що їздив до Монако на форум, організований відомим інститутом, а про те, що співорганізатором заходу є міністр часів Януковича Микола Злочевський, не знав.

"Дійсно, 2 червня в Монако відбувся енергетичний форум. Його організатором виступав Інститут Адама Сміта. Хто був учасником цього форуму, принаймні мені було невідомо перед участю в заході", - відповів він.