Олександр Вілкул приховав від податків 72,9 мільйона гривень

19:29, 05.07.2017
Олександр Вілкул приховав від податків 72,9 мільйона гривень

Олександр Вілкул отримав на 73 мільйонів гривень прибутків більше, ніж сплатив із них податків.

Податківці Дніпропетровської області провели перевірку електронної декларації Олександра Вілкула та виявили розбіжності із доходами, з яких він сплатив податки, на суму майже 73 мільйони гривень.

Про це у Facebook написала в.о начальника Головного управління ДФС у Дніпропетровській області Оксана Томчук.

"Перевіркою даних, відображених в електронній декларації за 2015-ий рік встановлено перевищення статків над загальною суммою отриманих особою доходів на сумму 72,9 млн. гривень, що призвело до не сплати до бюджету податків і зборів на сумму 19,6 млн. грн.", - зазначила керуча податковою Дніпропетровщини.

Перевірка стосувалася лише питань сплати до бюджету податку на доходи фізосіб та військового збору.

Олександр Вілкул - народний депутат від "Опозиційного блоку", тому має недоторканість члена Верховної Ради, тому податківці Дніпропетровщини звернулися до Генеральної прокуратури з проханням відкрити кримінальну справу проти екс-регіонала.

"Матеріали перевірки направлені до Генеральної прокуратури України для вирішення питання щодо порушення кримінального провадження за фактами ймовірного незаконного збагачення особи та ухилення нею від сплати податків в особливо крупних розмірах", - зазначає оксана Томчук.

У відповідь на звинувачення від Олександра Вілкула, який стверджує, що не бачив документів про результати перевірки, вона зазначила, що акт податкової отримано уповноваженим представником під підпис з подальшим наданням заперечень, які були розглянуті в передбачені законом строки в присутності того ж самого представника, хоча імені його не назвала.

Варто відзначити, що у 2015 році Олександр Вілкул в електронній декларації зазначив, що отримав доходу 973 тисячі 513 гривень доходу, із них 157 780 гривень - це компенсація на оренду готельного номера.