Порошенко узаконив пріоритетність членства України в НАТО

11:10, 06.07.2017
Порошенко узаконив пріоритетність членства України в НАТО

Порошенко нещодавно зустрічався із керівництвом Альянсу у штаб-квартирі у Брюсселі.

Президент Петро Порошенко підписав Закон України "Про внесення змін до деяких законів України щодо зовнішньополітичного курсу України", який одним із пріоритетів національних інтересів держави визначає членство в НАТО.

 

Про це Порошенко повідомив у Facebook  в четвер.

 

"Відтепер курс України на вступ до НАТО чітко визначений як один з ключових чинників державної політики України. Підписав Закон України "Про внесення змін до деяких законів України щодо зовнішньополітичного курсу України", який одним з пріоритетів національних інтересів держави визначає членство в Альянсі", - написав Порошенко.

 

Глава держави додав, що попереду – активна робота з реформування безпекового та оборонних секторів, що дозволить Україні досягнути критеріїв членства.

 

Нагадаємо, 8 червня Верховна Рада ухвалила проект закону № 6470 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо зовнішньополітичного курсу України". Законом вносяться зміни до законів України "Про засади внутрішньої і зовнішньої політики" і "Про основи національної безпеки України" для відновлення цілеспрямованого прагматичного курсу України на набуття членства в НАТО як стратегічного зовнішньополітичного пріоритету держави.

 

Закон також сприятиме розширенню та поглибленню співпраці України з НАТО, зміцненню національної безпеки нашої країни, матиме наслідком гарантію її суверенітету і територіальної цілісності.

 

Зазначимо, що хоча офіційні представники Альянсу наголошували, що двері НАТО відкриті для всіх країн, які відповідають критеріям членства, конфлікт на Донбасі і незавершеність процесу реформ в Україні, зокрема, брак поступу у боротьбі з корупцією, віддаляють таку перспективу.