Павло Клімкін подарував вишиванку Антоніо Гутеррешу, а генсек НАТО запевнив у підтримці України

14:03, 09.07.2017
Павло Клімкін подарував вишиванку Антоніо Гутеррешу, а генсек НАТО запевнив у підтримці України

Павло Клімкін подарував генсеку ООН Антоніо Гутеррешу вишиванку (Павло Клімкін)

Сьогодні відбулася зустріч міністра закордонних справ України Павла Клімкіна та генерального секретаря Організації Об’єднаних Націй Антоніо Гутерреш. В ході зустрічі було обговорено необхідність підтримки Україніи з боку світової спільноти у боротьбі з російською агресією.

 

Павло Клімкін вручив Антоніо Гутеррешу вишиванку.

 

"Вишиванка - не просто одяг. Це частинка України. І вона справді пасуватиме Генеральному секретарю ООН. Вітаємо в Україні!", - написав у твіттері Павло Клімкін.

 

Генсек ООН Антоніо Гутерреш заявив, що незважаючи на обмежені можливості його посади, буде робити все можливе для забезпечення підтримки миру та територіальної цілісності  України.

 

Також Антоніо Гуттереш закликав до повного припинення ведення бойових дій на Донбасі. “Ми знаємо, що все ще точаться бої. І ми, звісно, закликаємо до повного припинення ведення бойових дій, особливо в контексті останніх домовленостей. Ми будемо робити все необхідне для того, щоб підтримати різні процеси, які зараз відбуваються - підтримку переговорів у різних форматах, підтримку роботи ОБСЄ. І я маю лише добрі наміри, вони повністю з вами”, - запевнив генсекретар ООН.

 

Генеральний секретар ООН запевнив, що Організація Об'єданих Націй продовжить надавати гуманітарну допомогу Україні, а також надасть підтримку уряду в питанні проведення реформ.  Він також заявив, що вважає за доцільне обговорити питання збільшення гуманітарної допомоги Україні з боку ООН або запровадження нових механізмів для вирішення проблем сьогодення.