«Київ не розпочинав цю війну»: Петро Порошенко на зустрічі з Рексом Тіллерсоном (відео)

16:36, 09.07.2017
«Київ не розпочинав цю війну»: Петро Порошенко на зустрічі з Рексом Тіллерсоном (відео)

Петро Порошенко та Рекс Тіллерсон зустрілися на Банковій в Адміністрації Президента (УНІАН)

Президент України Петро Порошенко на зустрічі з державним секретарем США Рексом Тіллерсоном нагадав, що агресором на Донбасі є Росія і вона має зробити перший крок у врегулюванні цього конфлікту - вивести свої війська та припинити спонсорувати терористів.

"Ще раз наголошую: Київ не розв'язував цю війну, українських військ немає на російській території. Ми цю війну не задумували і не розпочинали. Її задумали і розпочали в Москві", - сказав Петро Порошенко під час офіційної прес-конференції.

Він ще раз наголосив, що виконання "Мінська" має розпочатися із припинення російської агресії, а також має включати звільнення всіх українців із тюрем окупантів в окремих районах Донецької та Луганської області, а також у Росії.




Санкції США стосовно Російської Федерації залишатимуться чинними, поки російська сторона не припинить дії, які призвели до цих заходів.

Про це заявив державний секретар США Рекс Тіллерсон у Києві на спільній прес-конференції з президентом Петром Порошенком.

"Санкції США та Євросоюзу залишатимуться щодо Росії, поки РФ не припинить дії, що спричинили ці санкції. Ми закликаємо Росію виконувати свої зобов’язання в рамках Мінських угод і використати свій вплив на сепаратистів, щоб спостерігачі ОБСЄ мали доступ не тільки на лінії зіткнення, але і вздовж кордону", - сказав Тіллерсон.


Рекс Тіллерсон додав, що США розчаровані відсутністю прогресу у Мінському процесі щодо врегулювання ситуації на сході України, у зв'язку з чим був призначений спецпредставник в Україні Курт Волкер. 

"Розраховую, що багатий досвід новопризначеного Спеціального представника з питань України Курта Вокера та рішучість пана Тіллерсона дозволять нарешті примусити Москву вийти на стійкий шлях мирного врегулювання", - зазначив Петро Порошенко.

Народний депута Мустафа Наєм відзначає, що кожна із тем переговорів Порошенка та Тіллерсона неодмінно закінчувалася обговоренням боротьби з корупцією в Україні.