Олеся Довгого позбавили недоторканності

18:54, 11.07.2017
Олеся Довгого позбавили недоторканності

Олесь Довгий особисто закликав колег позбавити його імунітету.

Верховна Рада зняла недоторканість із народного депутата від групи "Воля народу" Олеся Довгого для проведення слідчих дій під час засідання у вівторок.

 

Таке рішення підтримали 251 народний депутат.

 

Перед голосуванням Довгий заявив, що усі звинувачення проти нього не є правдивими. Мовляв, коли він був секретарем Київради, то "регламент порушив, але закон не переступав".

 

І нагадав, що був серед тих депутатів, які "протягували рішення" у Верховній Раді про призначення Луценка генпрокурором.

 

Олесь Довгий закликав парламент підтримати подання Луценка для того, щоб дати йому можливість "поставити крапку у всіх звинуваченнях, які лунають на його адресу".

 

За даними ГПУ, в результаті незаконних дій Довгого, вчинених у співучасті з іншими службовими особами, з комунальної власності незаконно відведено та вилучено 10 земельних ділянок природо-заповідного фонду - заказника місцевого значення "Острів Жуків" загальною площею 44,25 га.

 

Тоді голова Верховної Ради Андрій Парубій закликав депутатів підтримати подання Генпрокуратури і надати згоду на притягнення до кримінальної відповідальності усіх п'ятьох депутатів.

 

За його словами, є неприйнятним те, що депутати вже відмовились підтримати одне з п'яти подань ГПУ. Адже, як повідомляла "УМ", перед цим Верховна Рада відмовилася надати згоду на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Євгена Дейдея.

 

«Я вважаю неприйнятною цю атмосферу, яка є в залі, коли у нас відчувається атмосфера кругової поруки», - заявив спікер.

 

Як повідомляла «УМ», 21 червня Генпрокурор Юрій Луценко вніс до Верховної Ради подання про зняття недоторканості з п’яти народних депутатів - Андрія Лозового, Євгена Дейдея, Олеся Довгого, Борислава Розенблата та Максима Полякова. 

 

29 червня Луценко вніс подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт нардепа від "Опоблоку" Михайла Добкіна.

 

Протягом 3-7 липня регламентний комітет розглянув  подання ГПУ щодо 5 нардепів, і підтримав подання на зняття недоторканності лише щодо Борислава Розенблата.

 

Подання на Добкіна регламентний комітет парламенту має розглянути 12 липня.