Депутати, не проголосувавши низку реформ, розійшлися на канікули до вересня

14:55, 14.07.2017
Депутати, не проголосувавши низку реформ, розійшлися на канікули до вересня

Депутати розійшлися на канікули до вересня (Новое Время)

Голова Верховної Ради Андрій Парубій закрив VI сесію Верховної Ради восьмого скликання, під час якої депутати так і не проголосували за медичну, земельну та пенсійну реформи.

"Всього за час роботи цієї сесії було проведено 65 пленарних засідань, ухвалено 125 законів в цілому, з них – 25 в ратифікації. Було прийнято 38 законів у першому та повторному читаннях. На цій сесії ухвалено 186 постанов та інших актів", – підбив підсумки роботи парламентарів Андрій Парубій.

За словами спікера, під час VI сесії парламент зазнав "безпрецедентних атак", які "підсилювали своїми діями деякі народні депутати", однак висловив сподівання, що і в подальшому Рада впорається з усіма викликами.

"Нагадую, що наступного тижня народні депутати працюють з виборцями. Дякую усім за плідну роботу. Шосту сесію Верховної Ради України оголошую закритою", – сказав Парубій.

Згідно з календарним планом 7-ма сесія має відкритися 5 вересня 2017 року.

Як відомо, раніше Верховна Рада ухвалила календарний план 7-ї сесії – такий, щоб робота українських делегацій за кордоном не накладалася в часі на роботу українського парламенту.