Перед Лукашенком оголили жіночий бюст із вигуком «Живе Білорусь» (фото, відео)

16:14, 21.07.2017
Перед Лукашенком оголили жіночий бюст із вигуком «Живе Білорусь» (фото, відео)

Витівка активістки Femen перед Лукашенком і Порошенком.

Активістка руху FemenАнжеліна Діаш влаштувала акцію протесту під час урочистостої зустрічі президентів України і Білорусі – Петра Порошенка і Олександра Лукашенка в адміністрації Президента на Банковій у Києві в п’ятницю.

 

Жінка несподівано розстібнула свою сорочку, оголивши груди і вигукнула відоме гасло білорусів «Живе Білорусь!».

 

Активістку одразу схопили охоронці та вивели з зали урочистих подій адміністрації Президента.

 

Засновниця руху Femen Анна Гуцол пізніше пояснила вітчизняним ЗМІ, що активістки руху вважають, що Україна не повинна приймати президента-"диктатора" Олександра Лукашенка.

 

"Як країна, в якій сотні людей загинули за свободу і демократію, може приймати диктатора. Наша акція крім протесту проти диктатури у Білорусі була ще й помстою Лукашенку за викрадення наших активісток у Мінську у 2011 році", - пояснила пані  Гуцол в коментарі «Українській правді».

 

Витівка Femen  стала не єдиним конфузом під час зустрічі глав держав. Так, під час виступу Лукашенка стало зле присутньому голові Державної прикордонної служби України Віктору Назаренку, який несподівано втратив свідомість.

 

 

На це звернув увагу Лукашенко і попросив взяти стілець, якщо необхідно тим, хто намагався допомогти Назаренку.

 

Втім, високопосадовця із зали винесла охорона.

 

Після заяв глав держав присутнім журналістам не дали можливості поставити питання. Як з’ясувалося таким було прохання білоруської сторони.

 

 

Зазначимо, що президент Лукашенко прибув до Києва з офіційним візитом 20 липня увечері.

 

У п’ятницю вранці Лукашенко відвідав музей «Меморіал пам’яті жертв Голодоморів в Україні», який, за його словами, справив на нього значне враження.