Олександру Вілкулу інкримінують несплату податків

17:37, 21.07.2017
Олександру Вілкулу інкримінують несплату податків

Олександр Вілкул має перерахувати свої статки і сплатити податки. (Фото з ФБ-сторінки Олександра Вілкула)

Генеральна прокуратура відкрила кримінальне провадження про несплату податків в особливо великому розмірі співголовою фракції "Опозиційний блок" у Верховній Раді Олександром Вілкулом.

 

Про це повідомив журналістам Генпрокурор Юрій Луценко у Дніпрі у п’ятницю.

 

За його словами, провадження щодо Вілкула відкрито цього ж дня об 11:57.

 

Генпрокурор пояснив, що, якщо депутат Вілкул сплатить всі необхідні податки, то не буде притягнутий до кримінальної відповідальності.

 

Також Луценко додав, що Державна фіскальна служба має провести певну роботу, а також провести низку експертиз, щоб вийти на пред'явлення підозри Вілкулу.

 

"21 липня було внесено в ЄРДР матеріали правоохоронних органів щодо того, що Олександр Вілкул, ймовірно, ухилився від сплати податків в особливо великих розмірах. Далі все буде відбуватися згідно з чинним законодавством", – каже пан  Луценко.

 

Генпрокурор також не виключає внесення до Верховної Ради подання про притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Вілкула, якщо той продовжить ухилятися від сплати податків.

 

Нагадаємо, що раніше Генпрокуратура мала намір відкрити кримінальне провадження проти Вілкула за підозрою в несплаті податків. Адже 5 липня 2017 року в.о. начальника головного управління ДФС у Дніпропетровській області Оксана Томчук повідомила, що нардепа від Опозиційного блоку Олександра Вілкула підозрюють у несплаті податків на сумму 19,6 млн. грн.

 

Тоді Вілкул назвав піаром таку заяву Томчук.