Київська влада пояснила скандальне відключення багатоповерхівок від світла турботою про мешканців

15:24, 03.08.2017
Київська влада пояснила скандальне відключення багатоповерхівок від світла турботою про мешканців

Протест на Харківському масиві наразі завершився, але чи вдалося досягти домовленостей, не відомо (Укрінформ)

У Київській державній адміністрації заявляють, що світло в багатоповерхівках скандального забудовника Войцеховського вимкнули через те, що їх надання може бути небезпечне для самих мешканців.

Про це заявила прес-секретар заступника голови КМДА Петра Пантелеєва Юлія Грамотна, повідомляє "Українська правда.Київ".

"Ці будинки є небезпечними, якщо їх підкорчити до комунікацій у такому виді, як вони є зараз. Думаю, "Київенерго" не піде на це. І, думаю, жодна інші компанія теж не піде. І тут їх звинувачувати не можна у тому, що вони не хочуть наражати людей на небезпеку і підключати у небезпечних умовах", - сказала Грамотна. 

Вона відзначила, що проблема з будинками не нова.

"Технічні умови не виконані, люди нічого не роблять свої обов’язків не виконують. "Київенерго" не може підключити світло і ввести в експлуатацію без технічних умов. У тих умовах, в яких будинок залишив забудовник, будинок не може отримати технічні умови, бо це небезпечно. І ми, і люди залишаємося заручниками", - заявила чиновниця.

За її словами, міська влада провела не одну зустріч з людьми.

"Ми їм щоразу кажемо, ми вас розуміємо, але ви повинні або створити ОСББ, або якимось чином чи механізмом добудувати будинок. Люди цього не чують. Більше того, нові люди продовжують купувати квартир у цих проблемних будинках. Як до них достукатися, ми знаємо. Кажемо, попереджаємо – але люди продовжують нести гроші скандальному забудовнику", - сказала Грамотна.

Мешканці скандальних будинків мали світло і воду, але мали і борги. Борг їм реструктуризували, але люди його не сплачують.

"Нині світло відрізали вже за борги. Ми весь час ідемо назустріч людям, але тих домовленостей, про які вони самі просять, вони ж самі і не дотримуються", - сказала Грамотна.

Наразі міські чиновники виїхали до людей, щоб "знову напрацювати спільне рішення".

Водночас Грамотна прогнозує, що проблему не вирішать, а лиш знову знайдуть тимчасове рішення.

Близько 14:00 3 серпня протестувальники розблокували рух по Харківському шосе.

Нагадаємо, мешканці будинків на Харківському масиві перекрили рух по одній із головних траспортних артерій району - Харківському шосе.

Вони вимагали, щоб до їх будинків повернули світло та гарячу воду, які вимкнули через борги, бо люди користувалися енергоносіями, але оплачували їх незаконно: забудовник не має документів про підключення домереж міста.