Росія заслала до України 29 «злодіїв у законі»

07:30, 09.08.2017
Росія заслала до України 29 «злодіїв у законі»

Сергій Князєв під час селекторної наради щодо кримінальних мігрантів. (Фото МВС України)

Голова Національної поліції Сергій Князєв заявляє, що Росія заслала до України 29 "злодіїв у законі" протягом останніх 7 місяців 2017 року. Мета: дестабілізація криміногенної ситуації в державі.

 

Такі дані пан Князєв навів під час селекторної наради МВС у вівторок ввечері.

 

За його словами, наразі поліція бореться з таким поняттям як «кримінальний мігрант».

 

Сергій Князєв нагадав випадок, коли в міжнародному аеропорту «Бориспіль» затримали одного з кримінальних авторитетів, який дав свідчення, що Кремль цілеспрямовано направляє злочинні елементи в Україну.

 

«Останнє затримання в міжнародному аеропорту «Бориспіль» ще раз підтвердило, що Росія засилає «злодіїв у законі». Після допиту затриманого в «Борисполі», а згодом видвореного з країни злодія у законі на прізвисько «Пецо», ми отримали чітку відповідь – їм дана команда дестабілізувати криміногенну ситуацію в нашій державі», - сказав голова Нацполіції.

 

У свою чергу, перший заступник міністра МВС Сергій Яровий доручив найближчими днями поглибити співпрацю Нацполіції з Державною міграційною службою та нагадав, що операція «Мігрант» триматиме до кінця серпня.

 

«Міністерство, усвідомлюючи проблему іноземного криміналітету і нелегальної міграції, ще з 13 липня запровадило оперативно-профілактичну операцію «Мігрант», яка мала на меті провести профілактичні заходи з виявлення іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають на території України», - заявив пан Яровий.

 

За його словами, під час першого тижня проведення цієї операції, поліція зіткнулася з певними проблемами. При затриманні іноземця, який порушив українське законодавство, правоохоронці не можуть встановити його особу через відсутність документів, а Державна міграційна служба не надає персональні дані, оскільки це порушує права людини. Тому, перший заступник міністра запропонував ДМС виробити механізм взаємодії з поліцією.

 

Пан Князєв додав, що операція «Мігрант» продемонструвала ситуацію, коли було зафіксовано 91 правопорушення, тобто злочинці були затримані, а підозру оголосили лише в 17 випадках.

 

За його словами, іноземців затримують, переважно, у двох випадках: крадіжки всіх форм власності і розбійні напади.

 

«Ми затримуємо їх групами, а підозри оголошуємо лише одному. Тому, спільно з ДМС ми маємо випрацювати механізм, який би притягував до відповідальності всіх учасників бандформувань, перевіряти їхню причетність до злочину, і, у випадку, якщо особа не проходить підозрюваним у справі, але причетна до бандформувань, негайно видворяти його за межі України», - підкреслив голова Нацполіції.