Кравчук і Янукович співали в караоке під час побиття студентів на Майдані

15:30, 14.08.2017
Кравчук і Янукович співали в караоке під час побиття студентів на Майдані

Леонід Кравчук згадав, як полював із Леонідом Кучмою і Віктором Януковичем.

Перший президент України Леонід Кравчук повідомив, що разом з колишнім президентом Віктором Януковичем і його оточенням їздив на полювання, потім вони вечеряли і співали в караоке 30 листопада 2013 року.

 

Зазначимо, що Кравчук розважався з Януковичем того вечора, коли бійці «Беркуту» жорстоко побили студентів, які протестували на Майдані Незалежності у Києві. Ця розправа спричинила початок Революції гідності.

 

Про це Кравчук розповів в програмі "Бацман LIVE" на каналі NewsOne, текст якого оприлюднило видання "ГОРДОН" у понеділок.

 

Так, Кравчук розповів, що 2013 року майже щосуботи на запрошення Януковича ходив з ним і його наближеними на полювання.

 

"Багато людей (ходили з Януковичем на полювання - ред). Людей 20, іноді 22. В основному, це люди, які з ним раніше спілкувалися і були в його команді, його прихильники. Це Донецьк, Донбас. Були і москвичі. Тобто ті, з ким він вів переговори різного характеру (не можу вам розповісти про їхню суть, тому що не був присутній) ", - сказав Кравчук. Разом з ними бував і Леонід Кучма.

 

Останнє спільне полювання, за словами Кравчука, відбулося 30 листопада.

 

"У п'ятницю (29 листопада – Ред.) він прилетів з Європи, де відмовився підписувати документи про асоціацію (між Україною та Європейським союзом), в суботу було полювання, і перше, про що у нього запитали, коли зустрілися: "Вікторе Федоровичу, розкажіть, як було, і всі хвалили його дуже і дуже сильно, що він вчинив правильно", - згадав Кравчук.

 

"І наші хвалили, бо інакше було не можна. Коли я сказав одну фразу: "Як же так? Вчора - можна, сьогодні - не можна?! "- на мене почали тиснути. Не Віктор Федорович, а близькі до нього люди. На що Віктор Федорович став, подивився на них: "Заткніться! Перший президент України може говорити все, що він думає і що він хоче. І не забудьте, ким би ви були, якби не було першого президента і не було б підписано Біловезьку угоду (неофіційна назва Угоди про створення Співдружності Незалежних Держав, підписана 8 грудня 1991 року лідерами України, Білорусі та Росії; в документі серед іншого констатувалося, що СРСР перестав існувати. – Ред.) ". Він це сказав і про це всі знають", - каже колишній президент.

 

За його словами, після полювання всі пішли вечеряти, а потім співати в караоке.

 

"Я на це не реагував, тому що, власне кажучи, обстановка була складною, і ми вже знали, що на Майдані збираються студенти. Коли закінчилося полювання, ми пішли вечеряти, співали пісні, як це називається, коли по телебаченню співають. Віктор Федорович завжди співав караоке. У нього був хороший голос", - розповів Леонід Макарович.

 

Він також припустив, що Янукович не знав про плани щодо побиття студентів на Майдані, оскільки після того, як Януковичу доповіли про це, він швидко поїхав до Києва.

 

Як відомо, у Януковича був президентський клуб мисливців "Кедр", до складу якого входили 28 осіб, серед них нинішні нардепи Вадим Новинський, Юрій Бойко, депутат-утікач Сергій Клюєв та інші.