Главі Пентагону надовго запам’ятається День незалежності України

17:35, 24.08.2017
Главі Пентагону надовго запам’ятається День незалежності України

Міністри оборони США і України Джеймс Меттіс і Степан Полторак. (Фото Міноборони України)

Міністр оборони США Джеймс Меттіс вражений побаченим під час параду та інших урочистостей до Дня незалежності України в Києві в четвер, 24 серпня.

 

Про це глава Пентагону повідомив міністру оборони України Степану Полтораку перед офіційними переговорами.  

 

За словами пана Меттіса, США мають намір посилити відносини з Україною на стратегічному рівні задля підтримки миру та стабільності.

 

"Ми бачимо, через які труднощі проходить ваша країна, й у нас є наміри посилити відносини на стратегічному рівні на благо народу України, для підтримки миру та стабільності", - сказав глава Пентагону.

 

Міністр оборони США також зауважив, що надовго запам'ятає цей день у Києві.

 

"Я буду пам’ятати цей день дуже довго, це святкування Дня Незалежності - нагадування нам, у Америці, що свобода є великою цінністю, яку ніколи не можна сприймати як належне", - сказав Меттіс і зауважив, що свободу високо цінують ті народи, які боролися за незалежність.

 

 

У свою чергу, міністр оборони України Степан Полторак зазначив, що Меттіс під час параді мав змогу спостерігати злагодженість українських підрозділів і проходження підрозділу Сполучених Штатів Америки.

 

"Ми задоволені рівнем нашої співпраці з США. Під час зустрічі з паном Джеймсом Меттісом ми плануємо обговорити питання, пов’язані з розширенням двосторонньої співпраці, покращенням взаємодії з питань оборони, військово-технічного співробітництва", - сказав генерал армії Полторак.

 

Як повідомляла "УМ", на Хрещатику під час параду до Дня Незалежності України пройшли військові країн НАТО та партнерів Альянсу.