Януковичу повідомили про підозру в «конституційному перевороті» 2010 року

11:45, 06.09.2017
Януковичу повідомили про підозру в «конституційному перевороті» 2010 року

Віктор Янукович та Олександр Лавринович звинувачують в конституційному перевороті (Главком)

Генеральна прокуратура звинувачує Віктора Януковича та Олександра Лавриновича у захопленні влади в 2010 році після розширення повноважень президента Верховною Радою.

Про повідомлення підозри у вчиненні злочину екс-президенту та екс-міністру юстиції проінформував Генеральний прокурор Юрій Луценко.

"Департаментом спеціальних розслідувань ГПУ розслідується справа Конституційного перевороту 2010 року, який привів до захоплення державної влади шляхом розширення у неконституційний спосіб повноважень Президента України за рахунок звуження ролі та повноважень Парламенту і Уряду", - написав він у Facebook.

Генеральний прокурор зазначив, що підозру в "констатиційному перевороті" вручили після збору доказів.

"Повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 109 КК України екс-президенту В.Януковичу та екс-міністру юстиції О.Лавриновичу у вчиненні спільно з іншими особами захоплення державної влади, у тому числі шляхом вжиття заходів до незаконної, без рішення єдиного органу законодавчої влади в Україні – Верховної Ради України, зміни діючої Конституції України через внесення до Єдиного державного реєстру нормативно-правових актів тексту Конституції України в редакції 1996 року та її офіційної публікації", - написав Юрій Луценко.

Олександра Лавриновича Генеральна прокуратура хоче притягнути до відповідальності за сприяння у вчиненні злочину.




Нагадаємо, наразі в Оболонському районному суді триває розгляд справи про держзраду Януковича, який просив Путіна ввести російські війська в Україну.

Як повідомляла "УМ", 30 серпня Юрій Луценко заявив, що свою підвищену зарплатню він відпрацьовує.