«Яценюк» із Придністров’я знайшовся в Києві: це соратник Корчинського В’ячеслав Артеменко

17:08, 14.09.2017
«Яценюк» із Придністров’я знайшовся в Києві: це соратник Корчинського В’ячеслав Артеменко

Славко Артеменко, за версією Слідкому РФ, у молодості був сходий на Арсенія Яценюка (скріншот відео)

Чоловік, якого експертиза слідчого комітету із Росії ідентифікувала як Арсенія Яценюка, виявився екс-учасником «УНСО», давнім соратником Дмитра Корчинського, публіцистом В’ячеславом Артеменком.

Про це повідомляє видання "Українська правда", якому В’ячеслав (Славко) Артеменко надав фотографії, зроблені Рашкові (Придністров'я, Молдова), де він командував залогою УНА-УНСО.

В’ячеслав Артеменко підтвердив, що брав участь у бойових діях у Придністров'ї та Чечні і це також зафіксовано в літературних творах, зокрема у книзі лідера організації "Братство" Дмитра Корчинського "Війна у натовпі".



"Мене там фотографували, хоча в мене особисто немає фотографій з Придністров'я. Я ж усвідомлював наслідки і зараз усвідомлюю. Я не цікавлюся своїм минулим, я його прожив", – сказав Славко Артеменко, зазначивши, що зараз є "мирним вирощувачем кавунів".



Дмитро Корчинський та Славко Артеменко записали спільне відео, в якому висміяли висновки слідчого комітету Росії.




Інформація про те, що, за висновками експертів слідчого комітету Російської Федерації, Арсеній Яценюк воював у Придністров’ї, з’явилася 13 вересня. До цього в Росії екс-прем’єра Арсенія Яценюка звинувачували у "звірствах" у Чечні, де він нібито (у перервах між навчанням в університеті) воював на боці повстанців у Першу російсько-чеченську віну.