Янукович вважає політичною помстою арешт Лавриновича

11:05, 21.09.2017

Колишній президент Віктор Янукович вважає рішення суду про арешт колишнього міністра юстиції Олександра Лавриновича у справі про захоплення влади, де фігурує і сам Янукович, "агонією та політичною помстою".

 

Звернення втікача Януковича розмістив на Facebook прес-секретар Олександра Януковича Юрій Кірасір у четвер.

 

"Арешт екс-міністра юстиції Олександра Володимировича Лавриновича - це агонія і політична помста нинішньої верхівки влади України, яка намагається фабрикувати кримінальні справи проти своїх політичних опонентів", - заявив Янукович.

 

На його думку, ця справа - "мильна бульбашка", оскільки Лавринович "опинився за ґратами тому, що він, як міністр виконував покладені на нього законом функції".

 

"Я розумію той колосальний тиск, який чинить нинішня влада на суддів для ухвалення потрібних для неї рішень, однак вірю, що є і ті, які стоять на стороні закону і скасують незаконне рішення про арешт Олександра Лавриновича", - висловив надію Янукович.

 

У свою чергу захисник Януковича Віталій Сердюк заявляє про те, що захист має намір подати до суду позов проти Генпрокурора Юрія Луценка через його заяви про мільйони його підзахисного.

 

"Ми готуємо позов про заборону Юрію Луценку розповсюджувати завідомо неправдиву інформацію, яка уводить суспільство в оману", - наголосив Сердюк.

 

На думку адвоката, Луценко "систематично" дезінформує про наявність в Україні та за її межами "мільйонів" Віктора Януковича.

 

"Це новий фейк, який розповсюджує Генпрокуратура про конфіскацію  чергових "мільйонів Януковича". Так само, як і розповсюджена раніше інформація про конфіскацію 1,5 млрд. доларів США", - зазначив захисник.

 

Сердюк зазначив, що в Україні Янукович має два рахунки: рахунок в Ощадбанку України, на якому  близько 28,78 млн. грн. та ще один, на якому близько 2,26 млн. грн.

 

Як повідомляла «УМ», 15 вересня Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід  Олександру Лавриновичу у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб.

 

Раніше Генеральна прокуратура повідомила про підозру в захопленні влади Віктору Януковичу та Олександру Лавриновичу. ГПУ звинувачує їх у тому, що вони в 2010 році без рішення Верховної Ради змінили Конституцію, повернувши її текст до редакції 1996 року, що розширило повноваження президента за рахунок звуження ролі і повноважень парламенту й уряду.