Петро Порошенко та Дональд Трамп поговорили про миротворців на Донбасі

20:21, 21.09.2017
Петро Порошенко та Дональд Трамп поговорили про миротворців на Донбасі

Петро Порошенко та Дональд Трамп у Білому Домі (Прес-служба Президента України)

Президенти України Петро Порошенко та США Дональд Трамп зустрілися у Вашингтоні та обговорили питання введення миротворців на Донбас.

"Зустріч з Президентом США була надзвичайно продуктивна. Я задоволений безпрецедентним рівнем співпраці між нашими країнами", - відмітив Петро Порошенко та висловив сподівання на підтримку реформ.

За словами Порошенка, під час зустрічі з президентом США в Нью-Йорку вдалося обговорити всі питання в сфері безпеки.

"Важлива позиція, що США повністю підтримали пропозиції України, мої пропозиції, які були озвучені ще в 2015 році, щодо розміщення на сході України, на окупованій території, миротворців з мандатом Ради безпеки ООН ", - цитує слова Порошенка Інтерфакс-Україна.

Президент України особливо підкреслив, що позиція Києва передбачає поширення мандата миротворців на всю окуповану територію Донбасу, включаючи неконтрольовану ділянку українсько-російського кордону. Це повинно виключити проникнення російських військ, озброєння і амуніції на окуповані території.

Порошенко зазначив, що у сторін є спільне бачення нової якості співпраці в питанні безпеки.

"Ми детально обговорили всі напрямки розширення цієї співпраці, починаючи від співпраці з військовою академією West-Point і закінчуючи співпрацею з Міноборони США і іншими інститутами", - зазначив президент.

За словами глави держави, на зустрічі з Трампом були присутні віце-президент Майкл Пенс, державний секретар США Рекс Тіллерсон і спецпредставник президента США по Україні Курт Волкер.