Порошенко і Трюдо обговорили безвіз України з Канадою

10:42, 23.09.2017
Порошенко і Трюдо обговорили безвіз України з Канадою

Петро Порошенко і Джастін Трюдо під час зустрічі в Торонто. (Фото прес-служби Президента України)

Україна готова працювати з Канадою у питанні безвізового режиму для своїх громадян. Поки що йдеться лише про скорочення кількості відмов під час отримання канадських віз українцями.

 

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час спільної прес-конференції  з прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо в Торонто в п'ятницю ввечері за місцевим часом.

 

"Ми зараз готові працювати з Канадою в плані досягнення безвізового режиму для українських громадян. Ми домовилися про те, щоб значно скоротити кількість відмов при отриманні віз. Щоб візи були на термін дії паспорта. Поки, на перший етап", - сказав пан Порошенко, передає прес-служба Президента України.

 

За його словами, Україна і Канада також домовилися відкрити Генеральне консульство України в Едмонтоні задля «зміцнення наших міжлюдських контактів й полегшення ділових контактів».

 

Глава держави нагадав, що Україна в 2005 році скасувала візи для громадян Канади.

 

«У зв'язку з цим ми бачимо величезний позитивний ефект від рішення України щодо надання безвізового режиму Канаді ще в 2005 році та готові співпрацювати з Канадою для забезпечення безвізового режиму для громадян України. Я вважаю, що розрив бар'єрів між нашими людьми, які настільки близькі у своїх прагненнях, є правильним кроком в даний момент», - наголосив Порошенко.

 

Нагадаємо, 11 червня вступило в силу рішення Ради Євросоюзу про введення безвізового режиму для короткострокових поїздок громадян України в 30 країн ЄС та Шенгенської зони.