Авакову закидають підігрування Саакашвілі при «прориві» через кордон

15:05, 25.09.2017
Авакову закидають підігрування Саакашвілі при «прориві» через кордон

Петро Порошенко, Міхеїл Саакашвілі та Арсен Аваков у 2015 році спільно представляли нову Національну поліцію в Одесі (із соцмереж)

Близькі соратники Петра Порошенка звинувачують Міністра МВС Арсена Авакова у тому, що він бажав влаштувати неприємності Президенту, тому не завадив Міхеїлу Саакашвілі перетнути кордон.

Про це пише "Українська правда" в статті "Дуалізм влади. Як Порошенко та Ааваков додавлюють одне одного" із посиланням на неназвані джерела в оточенні Петра Порошенка.

"Аваков підставив Президента. З п'ятої години вечора прикордонники просили допомоги у Нацгвардії, але ніхто не прийшов. У четвер Саакашвілі зустрічається з Ігорем Коломойським, а в неділю міністр, який був такий наполегливий у прагненні не пускати Саакашвілі, раптом знижує градус", - обурюється близький до петра Порошенка соратник, натякаючи на дружні відносини між очільником МВС Аваковим і олігархом Ігорем Коломойським.

Про відповідальність Арсена Авакова за ситуацію з екс-президентом Грузії говорить ще один неназваний соратник Петра Порошенка.

"Він займався Саакашвілі, це була його відповідальність. Він бодай міг внутрішні війська туди підтягнути, чому цього не зробив? А прориву б тоді не було. У нього була така тактика - показати Саакашвілі божевільним. Показав, і що?" - обурюється співрозмовник "Української правди".

На думку авторів статті Романа Кравця та Марії Жартовської, звинувачення на адресу Міністра з боку Адміністрації Президента пояснюються просто - за три роки при владі Аваков став мало не єдиною противагою Порошенко. У міністра внутрішніх справ є свої силовики, політичні союзники і вплив.

Нагадаємо, очільник партії "Рух нових сил" Міхеїл Саакашвілі перетнув кордон в пункті пропуску "Шегині" на Львівщині 10 вересня. Через те, що він втратив громадянство, спочатку відбувалося блокування перетину кордону, а коли він відбувся, то пройшов без відповідної документальної реєстрації та із сутичками. Тепер Міхеїла Саакашвілі та його соратників прокуратура та прикордонники звинувачують в незаконному перетині кордону.