У Київській облраді побили до втрати свідомості депутата Хахуліна (фото)

16:25, 26.09.2017
У Київській облраді побили до втрати свідомості депутата Хахуліна (фото)

Депутату Хахуліну надають допомогу біля президії. (Фото з ФБ-сторінки Олега Кищука)

Депутата Київської обласної ради від "Батьківщини" Владислава Хахуліна госпіталізували у результаті бійки із депутатом Віталієм Карлюком під час засідання у вівторок.

 

Про це повідомляють у соцмережах окремі депутати облради і журналісти.

 

"Щойно, під час проведення сесії Київської обласної ради, відбувся напад депутатів від БПП на депутата від БЮТ Владислава Хахуліна. Він наразі без свідомості, колеги надають першу невідкладну допомогу", - написав у Facebook  депутат від "Батьківщини" Олег Кищук.

 

 

Він також оприлюднив відповідну світлину. На його думку, тим самим БПП «зробила подарунок Президенту», адже 26 вересня він святкує 52-річчя.

 

За його словами, сутичка виникла, коли голова облради Ганна Старикова після довгого обговорення ставила на голосування порядок денний.

 

 

"Декілька депутатів від БПП вискочили і стали блокувати трибуну. Депутат від БПП Віталій Карлюк підійшов до голови ради, у грубій формі вирвав мікрофон, до нього вийшов депутат Хахулін і попросив не чіпати голову. Однак Карлюк на це його просто побив. Хахулін втратив свідомість. За даними медиків, у нього зламана щелепа, струс мозку, вибиті зуби", - сказав пан Кищук пізніше журналістам.

 

Постраждалого депутата Хахуліна без свідомості знесли у медпункт, звідки його забрала "швидка".

 

"Засідання не продовжується. Воно просто закрилося. Там був такий крик-гам, губернатор звинувачував усіх і в сьому. Тому просто закрили", - сказав Кищук.

 

Відтак, фракція "Батьківщина" звертатиметься до правоохоронців з вимогою притягнути до відповідальності і депутата, який побив колегу, так і «губернатора» Київщини Олександра Горгана, "оскільки він має відповідати за свою фракцію".

 

У свою чергу, як уточнив голова регламентної комісії Роман Титикало, обурення депутатів від БПП викликало те, що голова облради не поставила на голосування їхній проект рішення.

 

 

"Депутати від БПП ініціювали розгляд на позачерговій сесії затвердження регламенту облради. Але голова це питання не внесла у порядок денний і поставила на голосування порядок денний без включення цього питання. Це викликало обурення деяких депутатів від БПП. Карлюк пішов у президію, вирвав мікрофон на столі Ганни Старикової, у цей момент хтось кинувся захищати пані Ганну, депутат став робити Карлюку зауваження, а той його правом хуком вдарив у ліву частину черепа. Той упав. Попередній діагноз: зламана щелепа, струс мозку", - сказав пан Титикало.

 

Регламентна комісія також готуватиме звернення до правоохоронців з метою притягнення до відповідальності депутата Карлюка.

 

Тоді як колишній депутат облради, «свободівець» Олександр Аронець наводить у Facebook  ймовірні передумови конфлікту між депутатами від БПП і БЮТ: «Нещодавно керівником київської обласної організації партії "Солідарність-БПП" став Ігор Кононенко. Чому таке підсилення? Все просто. В обласній раді БПП в опозиції. Голова обласної ради - Старикова від Батьківщини. Кононенка призначили для єдиної цілі - зняти Старікову, поставити "людину від Кононенка". Наразі в БПП не виходить, тому виникають такі бійки».