Вибухи на арсеналі в Калинівці: версії та можливі причини

17:15, 27.09.2017
Вибухи на арсеналі в Калинівці: версії та можливі причини

(скріншот з відео)

Генеральна прокуратура розслідує 4 версії причини вибухів на арсеналі у Калинівці.

 

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

 

«Нагляд за додержанням законів під час проведення досудового розслідування у формі процесуального керівництва здійснює група прокурорів військової прокуратури Центрального регіону України», - йдеться у повідомленні.

 

Прем'єр Міністр Володимир Гросман заявив, що вибухи могли викликати зовнішні чинники.

 

Військова прокуратура розслідує подію за статтею «диверсія».

 

Радник президента Юрій Бірюков заявив, що диверсію могли здійснити за допомогою безпілотника.

 

«Боєць з одного з постів встиг доповісти про дивну звуці. Через кілька секунда почалися розриви на відкритому майданчику. Периметр охоронявся надійно, так що так - схоже на безпілотник. І так, СБУ намагалася перехопити. Кажуть, неофіційно, що кого-то навіть затримали напередодні. Але хтось прорвався», - написав він у Facebook.

 

Депутат та радник глави МВС Антон Геращенко заявив, що відповідальність за ситуацію має понести начальник Генштабу ЗСУ Віктор Муженко.

«Те, що сталося вчора на складі боєприпасів в Калинівці - це військова катастрофа, відповідальність за яку повинен понести не «фунт» і не «стрілочник», а Глава Генерального Штабу ЗСУ Віктор Муженко та його заступник, який відповідає за збереження військових складів», - написав він у Facebook.

 

Вибухи на складах зброї та боєприпасів у місті Калинівці Вінницької області почали лунати ввечері 26 вересня.

 

Мешканців евакуйовують представники місцевої влади, волонтери. Понад 30 тисяч людей були евакуйовані з Калинівки та прилеглих населених пунктів. Їх розміщують у садочках, школах та лікарнях. Наразі відомо про двох травмованих, у тому числі жінку з вибуховими травмами.