Муженко відхрещується від бездіяльності в Калинівці

14:40, 28.09.2017
Муженко відхрещується від бездіяльності в Калинівці

Напередодні трагедії у Калинівці Муженко перебував у Торонто. (Фото з ФБ-сторінки Віктора Муженка)

Голова Генштабу ЗСУ Віктор Муженко заявляє, що його чи його підлеглих не вдасться звинуватити у бездіяльності у масштабній пожежі ситуації, яка виникла на складах боєприпасів у Калинівці Вінницької області.

 

Про це Муженко написав у Facebook  в четвер.

 

"Для тих, хто ще не зрозумів – звинуватити мене, моїх підлеглих в бездіяльності не вдасться. Призначити крайніх не вийде", - написав генерал армії.

 

Віктор Муженко підкреслив, що для управління Збройними Силами вибудувана чітка вертикаль з Верховним Головнокомандувачем на чолі.

 

На його думку, завдяки "вмілим, злагодженим і навіть героїчним діям особового складу 48-го арсеналу пожежа була локалізована і припинена вже до 16-ї години", що дозволило уникнути втрат особового складу і місцевих жителів.

 

"Спільно з СБУ, ДСНС, НГУ і Національною поліцією – Збройні Сили продемонстрували згуртованість і професіоналізм у вирішенні проблеми", - підкреслив Муженко.

 

Водночас начальник Генштабу ЗСУ додав, що у ситуації, коли в країні йде війна, головним об'єктом ворожої атаки є Збройні Сили як основна опора національної безпеки.

 

"Відразу з'явилися ті, які прагнуть розхитати боєготовність та цілісність Збройних Сил.

Їх завдання співпадає з ворожим: а) переконати суспільство в тому, що командування ЗС нездатне адекватно реагувати на загрози; б) посіяти сумнів в спроможності ЗСУ захистити свій народ;  в) збити довіру до армії. І на цьому фоні реалізувати свої політичні амбіції. Ці люди не розуміють, що ЗС стали іншими. Не такі, як були в 2014", - написав Муженко.

 

І підкреслив, що військові стали сильніші і боєздатніші.

 

Зазначимо, раніше секретар РНБО Олександр Турчинов звинуватив Муженка і заявив, що він має понести відповідальність за вибухи в Калинівці.

 

Також про те, що винним у вибухах є безпосередньо керівник Генерального штабу Збройних сил Віктор Муженко заявили радники міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк та Антон Геращенко. 

 

Зазначимо, що вони призначені міністром МВС Арсеном Аваковим, який разом із Турчиновим є представником «Народного фронту».

 

Тоді як Муженко призначений Президентом Петром Порошенком. З неофіційних джерел відомо, що зараз між Президентом  Порошенком і міністром МВС Арсеном Аваковим склалися неприязні стосунки.

 

Як повідомляла «УМ», 26 вересня, близько 22:00, у місті Калинівка за 20 кілометрів від Вінниці сталися вибухи на складах із боєприпасами та зброєю. 

 

Вибухи почалися на складах 48 арсеналу військової частини А1119. Міністр оборони України Степан Полторак заявив, що на складах у Калинівці перебувало 83 тисячі тонн боєприпасів, з них лише 68 тон були готовими до застосування.

 

За даними МВС, евакуйовано понад 30 тисяч людей з Калинівки і прилеглих сіл.

 

За фактами вибухів у Калинівці порушено справу з попередньою кваліфікацією "диверсія".