Юрій Луценко показав відео того, як судді із Дніпра давали хабара Назару Холодницькому

08:54, 02.10.2017
Юрій Луценко показав відео того, як судді із Дніпра давали хабара Назару Холодницькому

Геннадій Підберезний та Наталія Овчаренко у кабінеті Назара Холодницького (скріншот відео)

Генеральний прокурор Юрій Луценко в ефірі телеканалу 1+1 продемонстрував оперативне відеотого, як голова Кіровського районного суду міста Дніпро Геннадій Підберезний і його заступниця Наталія Овчаренко намагаються вручити першу частину хабара - 50 тисяч доларів - антикорупційному прокурору Назару Холодницькому.

"Претенденти на премію Дарвіна", - назвав Юрій Луценко суддів.

Геннадій Підберезний та Наталія Овчаренко принесли у якості хабара купюри, які вже фігурували в корупційних злочинах, тобто ці гроші вже один раз пройшли коло хабарників.

"Ми завели кримінальну справу, встановили відповідну спеціальну техніку, якою зафіксовано факт пропозиції хабара та давання хабара. Голова суду, а також його підопічна прийшли вручати гроші керівнику Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Все це зафіксовано, обидва вони затримані і заарештовані, зараз чекають рішення суду", - розповів Луценко в інтерв’ю.




Нагадаємо, 21 вересня до антикорупційного прокурора Назара Ходолницького в кабінет прийшли два судді, щоб дати хабара. Їх на цьому і спіймали. При чому Наталія Овчаренко на суді, який арештував недолугих хаюарників, стверджувала, що ворожка побачила добрий знак та дозволила повезти хабар за закриття справи про хабарництво.