Суд над Януковичем вдруге перенесли через адвоката, який полетів до Ростова

11:20, 11.10.2017
Суд над Януковичем вдруге перенесли через адвоката, який полетів до Ростова

Максим Герасько - призначений державою захисник Віктора Януковича (скріншот відео)

Адвокат Максим Герасько вилетів до Росії 5 жовтня і досі не повернувся із зустрічі зі своїм підзахисним.

З цієї причини вже вдруге не відбулося судове засідання у справі про державну зраду колишнього президента, інформує "Громадське" про зрив засідання Оболонського районного суду.

Про те, що Максим Герасько не повернувся із Ростова-на-Дону повідомив головуючий суддя Владислав Дев'ятко.

Засідання суду перенесли на 15:00 19 жовтня. Прокурори заявили, що дії адвоката Януковича спрямовані на затягування суду.

"Ми змушені погодитися з позицією і відкласти судове засідання. Але ми вважаємо, що тижня було достатньо для зустрічі адвоката з підзахисним, тому вважаємо це затягуванням судового процесу", - заявив на засіданні прокурор Максим Крим.

На наступних засіданнях планують продовжити досліджувати докази щодо держзради Януковича. Зокрема, планується допит колишнього прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка, секретаря РНБО Олександра Турчинова та екс-депутата Держдуми Росії Іллі Пономарьова.

Як повідомляла "УМ", державний адвокат Максим Дев’ятко не з’явився в суді, бо вилетів до Росії, щоб зустрітися із Віктором Януковичем.

Про те, як підводні камені є в судовому розгляді справи читайте в матеріалі Наталії Лебідь "Батя", вони стараються: які переспективи має справа про держзраду Януковича.