Посадовця Міноборони Володимира Гулєвича відпустили під домашній арешт

07:30, 13.10.2017

Солом'янський суд Києва обрав запобіжний захід директору Департаменту держзакупівель і матеріального забезпечення Міноборони Володимиру Гулєвичу у вигляді цілодобового домашнього арешту.

 

Відповідне рішення суд оголосив у ніч на п’ятницю.

 

Підозрюваного в оборудках Гулєвича також зобов'язали носити електронний браслет, прибувати до прокурора, слідчого чи суду за першої необхідності та здати усі паспорти.

 

За кілька годин до цього, суддя Владлена Лазаренко ухвалила таке ж саме рішення щодо заступника міністра оборони Ігоря Павловського, якому також обрали запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

 

Як повідомляла «УМ», 11 жовтня детективи НАБУ і прокурори САП затримали заступника міністра оборони Ігоря Павловського і директора Департаменту держзакупівель і постачання матеріальних ресурсів Міноборони Володимира Гулевича за підозрою у розтраті понад 149 млн грн з держбюджету при закупівлі палива для Міноборони.

 

У злочинній схемі фігурує компанія "Трейд Коммодіті". За даними депутата Сергія Лещенка, за ТОВ "Трейд Коммодіті" стоїть Андрій Адамовський - "багаторічний бізнес-партнер і спільник" нардепа Олександра Грановського.

 

Пан Грановський заперечує свою причетність до "Трейд Коммодіті".

 

Пізніше підозру за ч.5 ст. 191 ККУ у цьому ж кримінальному провадженні оголосили ще двом посадовцям Міноборони: начальнику відділу організації поставок паливно-мастильних матеріалів управління поставок матеріальних ресурсів Департаменту держзакупівель Борису Малишу й старшому інспектору відділу аудиту у сфері державних закупівель і моніторингу цін Департаменту внутрішнього аудиту та фінконтролю Міноборони Володимиру Шемовнєву.