Азарову закидають організацію провокацій проти УПЦ Московського патріархату

12:55, 15.10.2017
Азарову закидають організацію провокацій проти УПЦ Московського патріархату

Так званому "Комітету порятунку України" Азарова вигідні провокації проти церкви.

Представники так званого «Комітету порятунку України» на чолі з колишнім прем’єром Миколою Азаровим, підозрювані у причетності до масових вбивств під час Революції Гідності, стоять і за спробами організації провокацій щодо храмів УПЦ Московського патріархату.

 

Про це офіційно заявляє СБУ.

 

"Останніми днями російські та окремі вітчизняні ЗМІ активно поширюють інформацію щодо провокацій, які начебто готуються українськими національно-патріотичними силами відносно культових споруд УПЦ МП у м.Києві. СБУ офіційно інформує, що насправді за спробами організації цих провокацій та їх інформаційним супроводом безпосередньо стоять представники так званого «Комітету порятунку України», які несуть персональну відповідальність за організацію масових вбивств мирних громадян під час Революції Гідності та розв’язування військової агресії РФ проти України", - йдеться в інформації спецслужби.

 

Разом з тим, СБУ звертає увагу на те, що за оперативними даними, до виконання провокацій планується залучити членів окремих вітчизняних громадських організацій, які активно співпрацюють з російськими спецслужбами та їх політичними проектами в Україні ще з початку 2000-х років.

 

"Так, разом із представниками «Євразійського молодіжного руху» Олександра Дугіна псевдопатріоти з цих організацій причетні до здійснення ряду антиукраїнських акцій – пошкодження пам’ятника воїнам УПА в Харкові у грудні 2006 року, знищення пам’ятного знаку на честь прийняття Конституції України на горі Говерла у жовтні 2007 року та інших", - уточнили в СБУ.

 

Як зазначається, Служба безпеки України вживатиме вичерпних заходів для попередження будь-яких провокацій та спроб дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію у місті Києві та в державі в цілому.

 

Нагадаємо, у серпні 2015 року колишній прем'єр-міністр Микола Азаров та народні депутати від Партії регіонів Володимир Олійник та Ігор Марков на прес-конференції в Москві оголосили про створення так званого "Комітету порятунку України". Серед першочергових рішень "Комітет" пропонує припинити боротися з російською агресією, відновити «дружні, ділові та партнерські відносини з РФ», відмовитись від курсу до НАТО.

 

Також "Комітет" претендує на звання «тіньового (альтернативного) уряду України у вигнанні».