На честь Мальти в Києві дали салют, порушивши заборону міської ради (відео)

15:47, 17.10.2017
На честь Мальти в Києві дали салют, порушивши заборону міської ради (відео)

Гармати під Верховною Радою (Bohdan Kutiepov / Facebook)

В Маріїнському парку зробили 21 вистріл із салютних гармат в рамках протоколу із зустрічі президента Мальти Марі-Луїз Колейро Преки. У той же час в Києві із грудня 2014 року діє заборона на салюти та феєрверки до завершення АТО.

Фото гармат у парку опублікував Богдан Кутєпов у Facebook.

"Гармати за Маріїнським палацом скеровані дулами в бік Ради. Кажуть, це салютні д30. Військові їх забороняють знімати і фотографувати (!) Пояснюють, що це салют готують для президента Мальти", - написав він.

Журналістові у коментарях вказали на те, що гармати стволами спрямовані в бік Лівого берегу та Кабінету Міністрів, а до Верховної Ради встановлені паралельно.

Народна депутатка, заступниця голови Верховної Ради, Ірина Геращенко наголосила в коментарях, що військовий салют в честь президентів - частина протоколу. Відповіді на запитання, чи візит президента Мальти Марі-Луїз Колейро Преки був запланований до оголошення про акції протесту, залишився без відповіді.




Громадське у Twitter опублікувало відео гарматних залпів під Верховною Радою.

 



Як повідомляла "УМ", 17 жовтня біля Верховної Ради вимагають провести політичну реформу, а до урядового кварталу пускали лише після проходження рамок металодетекторів. Під час акції народний депутат Володимир Парасюк та керівник УДО Валерій Гелетей побилися. Петро Порошенко уже подав законопроект про зняття депутатської недоторканості із парламентарів у 2020 році.