Арсен Аваков вважає затримання сина політичним переслідуванням

16:14, 31.10.2017

МВС оприлюднило заяву, в якій вважає затримання детективами НАБУ сина міністра Арсена Авакова – Олександра "політичними, а не юридично обґрунтованими діями".

 

Про це йдеться у заяві на офіційному сайті МВС у вівторок.

 

Мовляв, це «є недопустимим і потребує негайної корекції».

 

"Приводом для нової хвилі інформаційної кампанії стосовно начебто зловживань, допущених під час процедури закупівлі тактичних рюкзаків для потреб АТО в 2015 році, стало проведення слідчих дій у помешканнях колишнього заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря та сина голови відомства", – заявляють в МВС.

 

У відомстві Авакова зазначають, що під час ревізії досудове слідство не отримало доказів, що постачання рюкзаків відбулося не в повному обсязі, замість того, МВС надало НАБУ належні докази добросовісного виконання переможцями торгів договорів з постачання рюкзаків.

 

"Протягом всього часу роботи на посаді міністра внутрішніх справ України, щодо міністра, членів його родини та найближчих колег поширюється недостовірна інформація, спрямована на дискредитацію Арсена Авакова як політика та нівелювання заходів, що вживаються МВС для осучаснення та оздоровлення правоохоронної і судової системи та захисту держави від російської гібридної агресії", – йдеться в заяві МВС.

 

На думку Авакова, "за цим стоять певні зовнішні і внутрішні сили, наміром яких є реставрація старої корумпованій системи "кришування" та "договорняків".

 

Як повідомляла «УМ», у понеділок детективи НАБУ розпочали обшуки у родини міністра внутрішніх справ Арсена Авакова в Києві і Харкові. Зокрема, обшуки проходили у сина Авакова – Олександра.

 

За версією слідства, у 2015 році затримані особи були причетні до закупівлі коштом МВС рюкзаків за ціною, суттєво вищою за середньо ринкову. До того ж, товар не був поставлений вчасно і не відповідав вимогам, встановленим МВС, внаслідок чого державі було завдано збитків в розмірі понад 14 мільйонів гривень.

 

Згодом стало відомо про затримання Олександра Авакова, колишнього заступника міністра МВС Сергія Чеботаря і ще одного фігуранта провадження.