Арсен Аваков вірить у непричетність сина до оборудок

19:07, 31.10.2017
Арсен Аваков вірить у непричетність сина до оборудок

Олександр Аваков під час затримання детективами НАБУ.

НАБУ повідомило про підозру двом з трьох фігурантів провадження про розтрату державних коштів при закупівлі рюкзаків МВС. Зокрема, підозру оголошено сину міністра МВС Олександру Авакову і колишньому заступнику міністра МВС Сергію Чеботарю.

 

Водночас міністр Арсен Аваков вірить, що його син доведе свою невинуватість у суді.

 

Про те, що Аваков-молодший і Чеботар отримали статус підозрюваних повідомило НАБУ у вівторок ввечері.

 

При цьому, бюро не оприлюднило прізвищ підозрюваних, але про те, що йдеться саме про сина і колишнього заступника міністра Авакова вітчизняним ЗМІ стало відомо з неофіційних джерел.

 

Третього фігуранта провадження  - керівника ІТ-компанії Turboseo Володимира Литвина зараз везуть з Харькова до Києва.

 

У свою чергу, міністр МВС Арсен Аваков заявив, що ні його син, ні фірми, в яких він є засновником, не мають і не мали жодної копійки грошей з бюджету України.

 

"Всі процедури, інтриги і потуги стравити одних з іншими ... похитнути мою емоційну стабільність і принципи - марні", - написав Аваков у Facebook. І додав, що його син Олександр доведе невинуватість у суді.

 

На його думку, НАБУ і Спеціалізована антикорупційна прокуратура «не повинні мати політичних інтересів і позицій піару».

 

«Повторюся - тиск на мене з боку організаторів сьогоднішніх дій проти мого сина і моїх колишніх підлеглих - не пройде. Сподіваюся на адекватний судовий процес, в якому Олександр візьме участь - розставить все по місцях!», - наголосив міністр МВС. І додав, що не розмінює власних правил і принципів на "рішалово". 

 

У той же час, народний депутат Ігор Луценко закликає відсторонити Авакова з посади міністра МВС на час розслідування щодо його сина. 

 

Водночас, Солом‘янський райсуд Києва відмовився розглядати у вівторок клопотання з обрання міри запобіжного заходу Олександру Авакову і Сергію Чеботарю.

 

За словами прес-секретаря суду Яни Квітченко, суд має право приймати клопотання виключно до 18.00 години робочого дня.

 

«Наразі вже ця година наступила, клопотання до суду не надходило. Сьогодні розглядатися це клопотання не може», - зазначила пані Квітченко.

 

Як повідомляла «УМ», у понеділок детективи НАБУ розпочали обшуки у родини міністра внутрішніх справ Арсена Авакова в Києві і Харкові. Зокрема, обшуки проходили у сина Авакова – Олександра.

 

За версією слідства, у 2015 році затримані особи були причетні до закупівлі коштом МВС рюкзаків за ціною, суттєво вищою за середньо ринкову. До того ж, товар не був поставлений вчасно і не відповідав вимогам, встановленим МВС, внаслідок чого державі було завдано збитків в розмірі понад 14 мільйонів гривень.

 

Згодом стало відомо про затримання Олександра Авакова, колишнього заступника міністра МВС Сергія Чеботаря і ще одного фігуранта провадження. Коли Авакова-молодшого доставили до НАБУ спецпризначенці, він курив і посміхався