Гройсман хоче допомогти США в розслідуванні справи Манафорта

11:01, 02.11.2017
Гройсман хоче допомогти США в розслідуванні справи Манафорта

Пол Манафорт, який працював на Януковича з порушенням законів США (ЕРА/UPG)

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що Україна готова надати інформацію, яка допоможе в розслідуванні махінацій Пола Манафорта, який співпрацював із Віктором Януковичем.

Про це Прем’єр сказав у інтерв’ю американському каналу СВС, коли перебував із візитом у Канаді, інформує "Новое время".

"Ми поки не отримували ніяких запитів з боку США у зв'язку з цією справою, але якщо такий запит буде отриманий, то ми, звичайно, надамо інформацію, яка у нас є", - сказав він.

У той же час Гройсман нагадав виданню, що справа Манафорта пов'язана з періодом влади колишнього українського президента Віктора Януковича і нинішній уряд ніяк з ним не пов'язаний.

"Інцидент, про який ви говорили, був пов'язаний з режимом Януковича. Мій уряд не має абсолютно ніякого відношення до цього скандалу", - підкреслив прем'єр.

Інтерв'ю телеканалу Гройсман дав в Оттаві, де проходила його зустріч з прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо.

Нагадаємо, Пола Манафорта та його колегу Річарда Гейтса звинувачують у США за 12 пунктами, серед них головні - фінансові махінації, лобіювання інтересів Януковича та поплічників у США без повідомлення американської влади про таку роботу. Серед фактів, які наведені у звинувачення - відбілювання іміджу Віктора Януковича після арешту Юлії Тимошенко.