Фермер Суслов сплатив 7,5 млн збитків за Каськіва

18:25, 02.11.2017
Фермер Суслов сплатив 7,5 млн збитків за Каськіва

Владислав Каськів (ліворуч) і Євген Суслов (в центрі) в часи Януковича.

Майже 7,5 мільйонів гривень відшкодування збитків державі за Владислава Каськіва вніс батько колишнього депутата Євгена Суслова, власник фермерського господарства Іван Суслов з села Буки Сквирського району Київської області.

 

Про це йдеться у статті "Добровільно-примусово. Що відомо про повернення Каськіва до України", оприлюдненій виданням «Українська правда» у четвер.

 

"Мій батько не сплатив, а позичив ці гроші. Це дві великі різниці", - зазначив Євген Суслов.

 

На уточнююче питання, хто став ініціатором такого рішення, Суслов відповів: "Владислав звернувся до нас з питанням, чи можемо допомогти позичити, бо в нього все арештовано. У нас прописаний офіційний договір. Все в рамках чинного законодавства".

 

При цьому, колишній депутат відмовився повідомляти, на який термін його батько Іван Суслов позичив гроші. Він підтвердив, що товаришує з Каськівим, але спростував повідомлення ЗМІ про те, що святкував разом із Владиславом його повернення.

 

"Я весь цей тиждень у Мукачевому. Але коли повернуся в Київ, обов'язково з ним зустрінусь", - поділився планами Євген Суслов.

 

Крім того, відомо, що заставу в розмірі 160 тисяч гривень заплатив Віктор Єрмолаєв. Людина з такими ж ініціалами є власником харківської компанії "Харків-Конструктив-2012", яка перебуває в стані ліквідації і ліквідатором якої він є.

 

Єрмолаєв відмовився від коментарів журналістам, а згодом оприлюднив пост, в якому зазначив, що заставу нібито сплатив сам Каськів.

 

«У зв'язку з недостовірним повідомленням в пресі щодо джерел походження коштів на заставу пана Владислава Каськіва, як його адвокат повідомляю, що кошти внесені як застава є особистими коштами пана Владислава Каськіва», - написав пан Єрмолаєв.

 

Як повідомляла «УМ», 1 листопада колишнього голову Держкомінвестпроекту Владислава Каськіва екстрадували з Панами.

 

Цього ж дня Печерський районний суд Києва за клопотанням Генпрокуратури обрав Каськіву запобіжний захід у вигляді арешту із можливістю внесення застави. Його звільнили в залі суду.

 

Крім того, Каськів відшкодував державі ще до рішення суду майже 7,5 мільйонів гривень збитків.

 

Каськіву інкримінують «заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах» та «службову фальсифікацію».