Голова МЗС Польщі образився на слова українського історика про польську окупацію

17:49, 05.11.2017
Голова МЗС Польщі образився на слова українського історика про польську окупацію

Вітольд Ващиковський відвідує консульство Польщі у Львові (фото із відкритих джерел)

Голова МЗС Польщі Вітольд Ващиковський під час візиту до музею "Тюрма на Лонцького" перервав екскурсію через декілька хвилин після початку, коли почув слова директора музею про те, що Львів був окупований Польщею в 1918 році.

Про це повідомляє Радіо свобода.

Ващиковський поклав квіти до пам’ятника жертвам комуністичних злочинів, що поблизу музею «Тюрма на Лонцького». У програмі були відвідини музею, але польський міністр розвернувся на вході.

"Міністр запитав у мене, чи Західна Україна була окупована у 1918 році. Я відповів, що так, що це була окупація. Відтак він різко розвернувся з порога і не зайшов у музей. Це було, на мою думку, зроблено зумисно, це зумисний політичний крок", – прокоментував Радіо Свобода на місці директор музею Руслан Забілий.

Про перерваний візит Руслан Забілий повідомив у Facebook, а очільник Інституту національної пам’яті прокоментував, що міністр шукав антипольськості.




Нагадаємо, Вітольд Ващиковський заявив, що Польща не буде пускати тих українців, які притримуються антипольських поглядів. До цього очільник МЗС Польщі прирівняв до біженців українців, що працюють в Польщі, та незадоволено повідомляв, що заробітчани частину своїх доходів відправляють на батьківщину.