Міхеіл Саакашвілі заявив про затримання свого неповнолітнього сина в аеропорту Бориспіль

22:20, 10.11.2017
Міхеіл Саакашвілі заявив про затримання свого неповнолітнього сина в аеропорту Бориспіль

Міхеіл Саакашвілі із сином Ніколозом (Mikheil Saakashvili / Facebook)

Міхеіл Саакашвілі заявив, що його 11-річного сина затримали в аеропорту Бориспіль, коли він прилетів в Україну.

Відповідну ынформацыю Міхеіл Саакашвілі поширив у Facebook.

Він розповів, що охоронця, який супроводжував його сина, "скрутили 6 прикордонників і відправили у літак".

"Йому (охоронцю – ред.) сказали, що сина передадуть авіакомпанії, а її представники видадуть тій особі, яка його зустрічатиме. Але охоронець сказав, що їх ніхто не буде зустрічати і тоді йому відповіли, що його доставить МВС на місце призначення", - сказав Саакашвілі.

У той же час в Державній прикордонній службі запевнили, що хлопчика не затримували, а просто залишили під наглядом до прибуття батьків, бо охоронця не пустили в Україну.

"10 листопада близько 18.30 до аеропорту "Бориспіль" рейсом із Тбілісі прибув неповнолітній громадянин-нерезидент України, який є сином Михаїла Саакашвілі. На жаль, дитину в аеропорту ніхто із близьких родичів чи інших уповноважених осіб не зустрічав", - написав у Facebook голова ДПС Олег Слободян.

Він зазначив, що батько хлопчика прибув до аеропорту близько 20:00, після чого прикордонники оформили факт перетину кордону неповнолітнім громадянином та впевнилися, що син зустрівся з батьком.

"Щодо охоронця, який прибув разом із сином Михаїла Саакашвілі, то він непропущений через кордон із міркувань безпеки", - додав Слободян.

Нагадаємо, 7 листопада Міхеіл Саакашвілі отримав довідку особи без громадянства.