Міхеіл Саакашвілі заявляє про викрадення у Києві чотирьох соратників (відео)

17:03, 17.11.2017
Міхеіл Саакашвілі заявляє про викрадення у Києві чотирьох соратників (відео)

Міхеіл Саакашвілі вдруге заявляє про викрадення частини його соратників (Mikheil Saakashvili / Facebook)

Міхеіл Саакашвілі заявляє про викрадення чотирьох своїх соратників у Києві.

Спочатку Саакашвілі заявив про викрадення Вано Надірадзе, народного Героя України, добровольця АТО Вано Надірадзе.

«Сорок хвилин тому з дому в Києві викрали грузинського журналіста, співробітника одного з найпопулярніших грузинських телеканалів, у нього була акредитація і всі документи для знаходження в Україні. Його закували в наручники, надягли мішок на голову і відвезли в невідомому напрямку», - написав у Facebook близько 13:10 Міхеіл Саакашвілі.

Затримання добровольця сталося близько 10:55 у закладі громадського харчування.

Свідком цього випадково став народний депутат Юрій Дерев'янко. Тож момент затримання нардеп зняв на відео.

На записах камер відеонагляду, які вже опубліковані в інтернеті, видно, як до столика, де сидять двоє чоловіків, один із яких і є Надірадзе, підходять п’ятеро людей у цивільному одязі. Вони силою заламують руки Вано Надірадзе, накривають йому обличчя і виводять із приміщення та садять у синій бус, який миттю від’їжджає геть.

Як пригадує Юрій Дерев’янко, чоловіка, який сидів у кафе з Надірадзе, не забрали – він залишився там. Хто викрав Надірадзе – невідомо.




Після викрадення добровольця на місце події викликали поліцейських Печерського управління, котрі оглядають місце події та опитують свідків.

Як розповідає заступник речника поліції Києва Яна Неруш, у поліції вже є звернення про викрадення однієї людини на Інститутській, яку невідомі посадили у Фольксваген і повезли по Шовковичній.

Вано Надірадзе називають одним з організаторів табору руху Визволення біля Верховної Ради. Вже відомо, що його повезли на авто Volzwagen Transporter (державні номери АО4869ВС), зареєстрований на громадянина України Ващинець Василя Васильовича, 1987 року народження.

Як відомо, підполковник грузинської армії Вано Надірадзе приїхав із Грузії в Україну в 2014 році і вступив до лав Збройних Сил України. У 2015-2016 роках він воював добровольцем за Україну, отримав відзнаку Народного героя України.



Влітку цього року Київський окружний адміністративний суд відмовив ветерану АТО Вано Надірадзе в проханні не депортувати його з України, поки вирішується його спір із Державною міграційною службою щодо тимчасового проживання тут.

Окрім Вано Надірадзе сьогодні в Києві були викрадені ще троє громадян Грузії, які також є соратниками екс-президента Грузії Міхеїла Саакашвілі.

Про це він особисто повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Спецназ викрав з дому журналіста провідної грузинської телекомпанії Руставі-2 Тамаза Шашвіашвілі і двох його друзів. Їм наділи мішки на голову і в наручниках відвезли в невідомому напрямку", - написав Саакашвілі.

За його словами, Шашвіашвілі все життя був журналістом і нічим іншим, крім як збором і розповсюдженням публічної інформації, не займався.

Журналіста, який мав акредитацію і висвітлював події в Україні, та його друзів забрали з квартири на вулиці Костельній.




Варто відзначити, що 15 листопада Саакашвілі опублікував документ Головного управління Державної міграційної служби в Києві, згідно з яким посвідку на тимчасове проживання Шашвіашвілі в Україні скасували.

Як повідомляла «УМ», 21 жовтня у Києві схопили та видворили до Грузії добровольця Давида Макішвілі, який є другом Міхеіла Саакашвілі, а також колишніх охоронця і водія лідера партії "Рух нових сил" Георгія Рубашвілі і Міхеіла Абзіанідзе.