Ігор Плотницький втік з Луганська

13:08, 23.11.2017
Ігор Плотницький втік з Луганська

Заколотники Корнета не штурмують будівлю облдержадміністрації попри втечу Плотницького.

Автомобільний кортеж, в якому знаходяться ватажок незаконного збройного формування ЛНР Ігор Плотницкий, керівник його фейкової "адміністрації" Ірина Тейцман, глава ДТРК "ЛНР" Анастасія Шуркаєва та кілька інших осіб виїхав з території Луганська.

 

Про це повідомляє російське видання "Новая газета" у четвер.

 

За даними російських журналістів, адміністративні будівлі при цьому як і раніше оточені озброєними людьми, серед яких, імовірно, співробітники так званого "МВС ЛНР" (підпорядковуються сепаратисту Ігорю Корнету) і "міністерства держбезпеки ДНР" (підпорядковуються ватажку донецьких бойовиків Олександру Захарченку, який підтримав Корнета у його протистоянні з Плотницьким).

 

Москва досі офіційно не прокоментувала те, що відбувається в Луганську.

 

Як повідомляла «УМ», 21 листопада в Луганську розгорівся конфлікт між ватажками бойовиків ЛНР Ігорем Плотницьким та Ігорем Корнетом. До протистояння були залучені бойовики ватажка ДНР Олександра Захарченка (які виступили на боці Корнета) і ФСБ РФ.

 

В четвер вранці прихильники Ігоря Корнета зняли оточення в декількох кварталах, розташованих у центрі окупованого Луганська, але оточили будівлю облдержадміністрації де нібито забарикадувався Плотницький.

 

Тоді як самопроголошений «міністр МВС ЛНР» Ігор Корнет запевив, що запобіг поверненню окупованої частини Луганщини до складу України, яке мало відбутися протягом двох найближчих тижнів.