Депутат і власник каналу Євген Мураєв назвав Євромайдан державним переворотом

12:43, 30.11.2017
Депутат і власник каналу Євген Мураєв назвав Євромайдан державним переворотом

Євген Мураєв під час програми "Ураїнський формат" (NewsONE)

Депутат від "Опозиціного блоку" та власник телеканалу NewsOne під час програми "Український формат" на своєму каналі назвав Євромайдан державним переворотом.

"Я не вважаю, що це була революція. Це був державний переворот", - сказав він, відповідаючи на запитання народної депутатки Альони Шкрум.

Після цього низка гостей - наордних депутатів Альона Шкрум, Юрій Левченко, Леонід Ємець, Тетяна Острикова та Світлана Заліщук.

Скандал розпочався із заяви народної депутки Світлани Заліщук, в якому вона задавала питання ЄВгену Мураєву місця перебування політика під час ЄВромайдану.

У відповідь Євген Мурає заявив, що був у Києві та додав, що вважає події Революції Гідності державним переворотом.

ПІсля цього в дискусію вступив Юрій Левченко.

"Потрібно відрізняти Майдан - святу річ, на якій стояли сотні тисяч українців, де загинула Небесна сотня. Відрізняти Майдан від подальших виборів, на яких Порошенко, Яценюк і вся банда, яка була навколо Януковича і правила країною десятиліттями, обдурившии народ, знову прийшли до влади. Це дві великі різниці ", - сказав народний депутат від ВО "Свобода".

ПІсля цього Левченко вийшов зі студії, а слідом за ним частина гостей-депутатів.

"Є червоні лінії, які не повинні переходити ні ведучі, ні жоден канал в країні. Насправді, коли пан Мураєв каже, що ми відмовилися від російських ринків, так, слухайте, ми коли були на Майдані з друзями, ми прекрасно мріяли про нормальних відносинах з Росією і Європейським союзом. Але ми не припинили відносини, і Російська Федерація вторглася в нашу країну, вбиває наших хлопців і зробила цей вибір за нас ", - заявила народний депутат Олена Шкрум.

Серед тих, хто залишився в ефірі телеканалу Мураєва після його висловлювань - депутати Микола Катеренчук та Сергій Мельничук.