Валентина Данішевська обрана головою Верховного Суду

14:50, 30.11.2017
Валентина Данішевська обрана головою Верховного Суду

Валентина Данішевська автоматично стала членом Вищої ради правосуддя.

Новий склад Верховного Суду України обрав своїм керівником суддю Валентину Данішевську під час пленуму ВСУ в четвер.

 

За кандидатуру Данішевської проголосували 67 зі 111 суддів на пленумі.

 

Пані Данішевська обрана головою суду строком повноважень на 4 роки. Вона є також суддею Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду.

 

У зв'язку з обранням головою ВСУ Валентина Данішевська автоматично стала і членом Вищої ради правосуддя замість попереднього голови Верховного Суду Ярослава Романюка.

 

Одразу після обрання на пленумі вона прийняла присягу члена ВРП.

 

Згідно з рішенням пленуму, новий Верховний суд  розпочне роботу 15 грудня 2017 року.

 

 

Зазначимо, що Данішевська є засновником і головою благодійної організації "Центр комерційного права". У 2015 році вона була обрана до складу громадської ради при Міністерстві юстиції. Суддя постійно діючого третейського суду при Асоціації українських банків. Також близько 10 років Данішевська працювала суддею Арбітражного суду.

 

Окрім кандидатури Данішевської учасники пленуму проголосували за внесення кандидатур Аркадія Бущенка та Володимира Кравчука на обрання головою нового ВСУ, але вони не обрали необхідної кількості голосів.

 

Аркадій Бущенко до призначення суддею ВС був виконавчим директором Української Гельсінської спілки з прав людини. Володимир Кравчук – колишній суддя Львівського окружного адміністративного суду.