Порошенко порівняв конфлікт антикорупційників із карнавалом

13:46, 01.12.2017
Порошенко порівняв конфлікт антикорупційників із карнавалом

Президент Порошенко вручає Генпрокурору Луценку новий прапор ГПУ.

Президент Петро Порошенко вважає неприйнятними конфлікти між правоохоронними відомствами України, які нагадують йому латиноамериканський карнавал.

 

Про це Порошенко сказав під час виступу в Генпрокуратурі з нагоди 25-річчя відомства у п’ятницю.

 

"Суспільство воліє війни з корупцією та іншими видами злочинності, а не війни компроматів. Я як президент - разом із суспільством. Здорове суперництво, цивілізовану конкуренцію, чесне змагання вітатимуть і президент, і суспільство. А от  конфлікти, сварки, інтриги та ворожнеча є неприйнятними, бо йдуть на користь лише злочинності та корупції", - наголосив глава держави.

 

Президент зазначив, що міжвідомчі конфлікти вийшли  за межі розумної конкуренції.

 

"Шуму, галасу, пір'я стільки, що часом дійство нагадує якийсь латиноамериканський карнавал. Навіть смішно, якби не було так сумно", - додав він.

 

Порошенко також повідомив, що поділяє позицію генпрокурора Юрія Луценка щодо того, що неможливо боротися зі злом незаконними методами. "Тільки дотримуючись цього принципу  ми можемо збудувати правову державу", - резюмував глава держави.

 

Серед іншого, за його даними, з початку року через недоброчесність з органів прокуратури звільнено півсотні прокурорів - до рівня аж обласних заступників.

 

Порошенко додав, що вражений непоодинокими випадками відмови чесних прокурорів від запропонованих хабарів: "Мало того, що не беруть, так ще й арештовують тих, хто пропонує!".

 

На думку Президента, такі зміни в прокуратурі є частиною глобального реформування всієї правоохоронної системи, яке "іще далеке від завершення".

 

Президент Порошенко також вручив Генпрокурору Луценку новий прапор відомства. 

 

«Нова прокуратура заслуговує і на нову символіку. Меч Княжої доби нагадує про один із найдавніших документів правосуддя в Україні – «Руську Правду» Ярослава Мудрого. Терези символізують глибоку спадковість правничих традицій», - сказав Президент та підкреслив, що в розробці нової символіки автори-розробники врахували найкращі європейські та вітчизняні геральдичні традиції.

 

Як повідомляла «УМ», Національне антикорупційне бюро звинувачує Службу безпеки України та Генеральну прокуратуру у зриві операції, в якій детективи працюють під прикриттям, через розголошення конфіденційних даних, отриманих СБУ в ході прослуховування для НАБУ.

 

Зокрема, агента НАБУ затримали під час спроби передачі хабаря першому заступнику голови державної міграційної служби Діні Пімаховій. Саму ж пані Пімахову не вважає янголом Генпрокурор Луценко.